::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kalkınma Bakanı Elvan

Kalkınma Bakanı Elvan İyilik İftar Çadırını ziyaret edip, iftarını hasta yakınları ve vatandaşlar ile birlikte yaptı
Kalkınma Bakanı Elvan
Haber Giriş:
01 Haziran 2018 Cuma 12:01

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan İyilik İftar Çadırı'ndaki iftarın ardından Eşi Zeliha Elvan ile Vali Ali İhsan Su ve Eşi Zeliha Su ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftar programında koruyucu aileler ve çocuklarla buluştu.

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde, İYİLİKDER Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Akdeniz Eğitim Sağlık ve Yardımlaşma  Derneği tarafından kurulan 'İyilik Çadırı'na geçen Bakan Elvan, iftarını hasta yakınları ve vatandaşlar ile birlikte yaptı.

İftar sonrasında, bir televizyon kanalında Şehir Hastanesi ile ilgili yayınlanan haberi işaret ederek bazı açıklamalarda bulunan Bakan Elvan, " Haberde 'Dağın başında bir hastane yapmışlar.' ifadesinin kullandığını gördüm. Mersin 2 milyon nüfuslu, oldukça büyük bir metropol kenttir. Elbette Mersin halkımıza hizmet edecek olan bir yere yapılmış durumda ama kesinlikle şehrin dışında, dağ başında bir yer değil. Mersin, Doğu-Batı ekseninde şehirleşmenin olduğu bir bölgedir. O açıdan elbette hastaneye ulaşımda zaman sıkıntısı yaşanabilir. Tabi bu da belediyenin vermesi gereken bir hizmettir. Ancak belediye başkanımızdan aldığımız bilgi doğrultusunda, 3 araç değiştiriyorum diyen arkadaşımızın tek araçla da hastanenin önüne kadar gelebildiğini öğrendik. Bu iddianın gerçek olmadığını belediye başkanımız da, Valimiz de aktardı. Biz Şehir Hastanemizle de Mersin halkı ile de gurur duyuyoruz." şeklinde konuştu.

 

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı'nın da eşlik ettiği iftarın ardından Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Eşi Hanımefendi Zeliha Su ile birlikte Fulyalı Garden’da, Vali Ali İhsan Su ve Eşi Zeliha Su'nun yanı sıra Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, il protokolü ve koruyucu aileler ile çocuklar dahil 400’e yakın davetlinin katıldığı programa teşrif etti.

 

 

Programda yaptığı konuşmasına, Ramazan ayının manevi atmosferini koruyucu ailelerle birlikte soluyor olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek başlayan Bakan Elvan konuşmasını, kimsesiz çocuklara kucak açan koruyucu ailelerin milletimizin gönlünde bambaşka bir yeri olduğuna dikkat çekerek ve fedakarlıklarından dolayı teşekkür ederek sürdürdü.

 

Konuşmasının devamında, Devlet ve Hükümet tarafından yürütülen Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında dar gelirli vatandaşlarımıza ve yardıma muhtaç çocuklara yönelik birçok yardımın yapıldığını kaydeden Bakan Elvan, özellikle de son yıllarda bu konuda önemli düzenlemelerin bir bir hayata geçirildiğini belirtti.

 

Sadece sosyal desteklere ayrılan payın son on yılda yaklaşık 50 kat arttırılarak, ayrılan kaynağın 50 milyar liranın üzerine çıkarıldığını da sözlerine ekleyen Bakan Lütfi Elvan, bu rekor rakamla ülkemizin birçok Avrupa ülkesine göre çok daha ileri bir konumda olduğunu söyledi.

 

Özel rehabilitasyon merkezinde bakıma muhtaç vatandaşlarımıza aylık 3 bin 260 lira destek yapıldığını da kaydeden Bakan Elvan, tüm bu desteklere ek olarak yeni bir düzenleme ile kimsesiz çocukların aile sıcaklığını yaşayabilmeleri amacıyla kiralanan dairelerde barındırılmaya başlandığını açıkladı.

 

Konuşmasının sonunda, koruyucu ailelere yönelik teşvik ve desteklerin artarak devam edeceğini ifade eden Bakan Lütfi Elvan, kimsesiz çocuklara sahip çıkan koruyucu ailelere bir kez daha teşekkür ederek noktaladığı konuşmasının ardından bu konuda gösterdiği özverili çalışmalarından dolayı Vali Ali İhsan Su'ya teşekkür plaketi verdi.

 

Programda bir selamlama konuşması yapan Vali Ali İhsan Su ise, fedakar koruyucu aileler ve çocuklarla beraber olmanın ve Ramazan ayının bereketini birlikte yaşamanın memnuniyetini yaşadığını ifade ettiği konuşmasında, koruyucu ailelere çocuklara verdikleri emek ve örnek davranışlarından dolayı teşekkür etti.

 

İftar programı, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Eşi Hanımefendi Zeliha Elvan'ın koruyucu aileler ve çocuklarla yakından ilgilenerek bir süre sohbet etmelerinin ardından sona erdi.(kaynak:Mersin valiliği)

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google