::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KAR NEDENİYLE 4 GÜNDÜR EVİNDE MAHSUR KALAN ÇİFTİ BÜYÜKŞEHİR KURTARDI

KAR NEDENİYLE 4 GÜNDÜR EVİNDE MAHSUR KALAN ÇİFTİ BÜYÜKŞEHİR KURTARDI
Haber Giriş:
28 Ocak 2022 Cuma 10:07

Mersin Büyükşehir Belediyesi, son yılların en yoğun kar yağışı nedeniyle vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için gece-gündüz çalışıyor. Kritik hatlarda ekiplerini konuşlandıran Büyükşehir Belediyesi, yol açma çalışmalarının yanı sıra gelen ihbarlar üzerine farklı noktalarda mahsur kalan vatandaşları da bulundukları yerlerden kurtarıyor. Büyükşehir’in karla mücadele ekiplerinin kurtardığı vatandaşlardan ikisi de Tarsus’a bağlı Ardıçlı Mahallesi’nde 4 gündür evinde mahsur kalan yaş almış çift oldu.

4 gün mahsur kaldılar

Tarsus’a bağlı kırsalda yer alan Ardıçlı Mahallesi’nin 1300 rakımlı Belen bölgesinde bulunan evlerinde aşırı kar yağışı nedeniyle 4 gün mahsur kalan yaş almış çift, muhtarın ihbarı üzerine Büyükşehir ekipleri tarafından kurtarıldı. Ekipler önce iş makinası ile yoldan kar engelini kaldırdı ardından yaşlı çiftli bulundukları yerden kurtardı.

Elektriklerin de 4 gündür kesik olduğu bölgede evde mahsur kaldıklarını söyleyen Teslime Uzun, “4 gündür elektriğimiz kesik. Ondan kaloriferler yanmadı. Yollar kardan kapandı, çıkamadık. Hiç kıpırdayamadık evden dışarıya. Allah razı olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’den, sizlerden” dedi.

Mahalle Muhtarı Duran Ali Aslan ise “Önce Büyükşehir Belediye Başkanım Vahap Seçer olmak üzere herkesten Allah razı olsun. Mahallemin 1300 rakımlı tepesinde mahsur kalan Ahmet Babamızla Teslime Annemizi kurtardık sizlerin sayesinde. Tam 4 gündür bu insanlara ulaşım sağlanamıyor. Olduğumuz yerde 1.5 metre kar var” diye konuştu.

Ana yollarda ve grup yollarında karla mücadele çalışması sürüyor

Tarsus’a bağlı kırsalda yer alan Çukurbağ ve Gülek Mahallesi, Yalamık-Bağçatağı hattı, Boztepe-Pirömerli hattı, Çamalan-Olukkoyağı hattı ve Çamlıyayla ilçesinde sürekli olarak kar küreme işlemi uygulayan Büyükşehir ekipleri, aynı zamanda tuzlama çalışmaları da gerçekleştiriyor.  

Paylaş:  Facebook Twitter Google