::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Karakucak Güreşleri Silifke'nin Mara Yaylasında Devam Etti

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 30 Ağustos Büyük Taarruz ve Zafer Bayramı dolayısıyla bu yıl 5.'si düzenlenen ‘Geleneksel Karakucak Güreşleri', dördüncü gününde Silifke'nin Mara Yaylası'nda devam etti.
Karakucak Güreşleri Silifke'nin Mara Yaylasında Devam Etti
Haber Giriş:
29 Ağustos 2018 Çarşamba 16:56

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 30 Ağustos Büyük Taarruz ve Zafer Bayramı dolayısıyla bu yıl 5.’si düzenlenen ‘Geleneksel Karakucak Güreşleri’, dördüncü gününde Silifke’nin Mara Yaylası’nda devam etti. Vatandaşlar, pehlivanların mücadelesine yoğun ilgi gösterdi. Dördüncü günün kazanan ve Başpehlivan olan yiğidi ise Hüseyin Gündüz oldu.

 

Gecenin sonunda sahneye çıkan Türk pop müziğinin sevilen ismi Burcu Güneş, seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar ve türkülerle güreş müsabakalarının sonrasında geceye renk kattı.

 

Mara Yaylası’ndaki güreşleri izleyenler arasında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Silifke İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Bülent Keskinsoy, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, MHP Silifke İlçe Başkanı Levent Nogay, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

 

Başkan Kocamaz: “Eksik kalan hizmetleri de yine birlikte tamamlayalım”

 

Silifke’nin Mara yaylasında er meydanında protokol üyeleri ve vatandaşlar ile birlikte halay çeken Başkan Kocamaz, yaptığı konuşmasında “1994’te Tarsus’ta başlattığımız bu hizmet hareketini 2014’de Mersin’in geneline yaygınlaştırmak üzere sizler bizlere destek verdiniz. Sırtımıza hem çok zor, hem de vebali çok ağır bir görevi yüklediniz. Biz de o günden bu yana gece gündüz demeden Mersin’i bir bütün olarak ele alarak, 13 ilçemizi, köyden mahalleye dönüşmüş 509 yerleşim birimimizi, kapanan 40 beldemizi hizmetlerle buluşturmaya çalışıyoruz. Maalesef Mersinimiz bugüne kadar alması gereken birçok hizmetten mahrum kaldı. Özellikle kırsalda çok fazla hizmet eksikliği vardı ve bizde hizmeti kırsaldan merkeze doğru ötüreceğimizi ilan ettik. Bir iddia ortaya koyduk. Yolsuz ve susuz yerleşim birimi bırakmayacağız dedik. Allah’a çok şükür ki Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alanında ve sorumluluğunda olan yolların büyük bir kısmı asfaltlandı. Bugün Mersin’in ulaşılamayan hiçbir yeri kalmadı” dedi.

 

Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen hizmetlerin kısa bir sürede anlatılamayacak kadar çok olduğunu vurgulayan Başkan Kocamaz, “Sizler zaten Mersin’deki inkişafı, gelişimi bizzat görüyorsunuz. Onun için diyoruz ki bu hizmetleri aynen 2014’te ‘Gelin Mersin’in Birlikte Yönetelim’ dediğimiz gibi eksik kalan hizmetleri de yine birlikte tamamlayalım. Bugüne kadar verdiğiniz destekler, yaptığınız dualarla bu yolu birlikte yürüyoruz. İnşallah eksik kalan hizmetleri de birlikte tamamlamak yine bize nasip olacak” şeklinde konuştu.

 

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ise, “2014 yılında hep beraber hareket ettiniz ve el birliğiyle partili, partisiz hepiniz MHP dediniz, Kocamaz dediniz. Mersin’de bir şey değişti, çok şey değişti. Bugün Anamur’dan Yenice’ye kadar gidip geldiğimiz her yerde Büyükşehir’in hizmetleriyle MHP’li belediyenin hizmetleriyle, Kocamaz’ın hizmetleriyle gurur duyuyoruz. İnşallah hepinizden den 30 Mart’ta yapılacak olan seçimlerde Mersin’e sahip çıkmanızı, MHP’ye ve Kocamaz’a sahip çıkmanızı, Mersin’in huzuruna, birlik, beraberliğine, kardeşliğine sahip çıkmanızı bekliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Başcazgır Şükrü Kayabaş ve Cazgır Emin Gel’in renkli sunumları ve manileri ile canlanan etkinlikte, seyirciler güreşçileri dikkatle izledi. Dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele eden güreşçilerin mücadeleleri ise göz doldurdu. Karakucak Güreşleri’ne Türkiye’nin dört bir yanından katılan güreşçiler yaş, kuvvet ve ustalıklarına göre kategorilere ayrılarak kıyasıya mücadele etme fırsatı bulurken, minikler, Yıldızlar ve Büyükler olmak üzere 3 kategoride mücadele eden ve dereceye giren güreşçilerin zafer sevinci ise görülmeye değerdi.

 

90+ kiloda güreşen Hüseyin Gündüz ile Enes Bandırma mücadelesinden Hüseyin Gündüz galip gelerek Mara Yaylası’nda Başpehlivan oldu. Enes Bandırma’nın ikinci olduğu mücadelede ise üçüncülüğü Kenan Gür ve Salim Ercan paylaştı.

 

Dereceye giren güreşçiler ödüllerini Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve protokol üyelerinin elinden aldı.

 

Burcu Güneş geceye güneş gibi doğdu

 

Zafer Haftası konserlerinin Silifke ayağında ilk olarak sahneye Doğa Yavuz Uydacı çıktı. Uydacı’nın seslendirdiği birbirinden güzel ve hareketli türkülerin ritmine ayak uyduran Mara halkı coşkulu bir gece geçirdi.

 

Son olarak sahneye çıkan Türk pop müziğinin sevilen ismi Burcu Güneş, Silifkelilere tadına doyulmaz bir gece yaşattı. Güneş, verdiği konserde Silifkelileri kendisine hayran bıraktı.

 

Hayranlarına unutulmaz bir akşam yaşatan Güneş, ‘Gül Kokusu’, ‘Ay Şahit’, ‘Gözlerinde Bıraktım Aşkı’, ‘Sahilden’, ‘Oflaya Oflaya’ ve ‘Yakın Mesafe’ gibi sevilen şarkılarını sevenleri ile hep bir ağızdan söyledi.

 

Son yayınladığı albüm 'Anadolu'nun Güneşi' ile hem Türkiye’de hem yurt dışında büyük başarı yakalayan Güneş, albümünde yer alan türküleri de seslendirdi. Albümde yer alan Aşık Mahsuni Şerif’in ‘Han Sarhoş Hancı Sarhoş’ türküsünü seslendiren Güneş, ayrıca Kul Ahmet’in ‘Yoh Yoh’ gibi birbirinden değerli türküleri seslendirerek geceyi sonlandırdı.(kaynak:Mersin Büyükşehir Belediyesi)

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 10:14

MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''

Cumhur İttifakı Tarsus Belediye Başkan adayı inşaat mühendisi Mahmut Tat, seçimi kazandıkları takdirde yapacağı ilk işi söyledi
10:14
SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 09:56

SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK

MAHALLESİ'NDE VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI,BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
09:56
MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ
GÜNCEL

25 Mart 2024 Pazartesi 11:29

MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ

11:29