::
18 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KARBOĞAZI'NDA MAHSUR KALAN 14 VATANDAŞ BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ TARAFINDAN KURTARILDI

Aşırı yağış, kar ve fırtınanın yarattığı olumsuzluklara Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri , Tarsus ve Çamlıyayla'da da birçok noktada çalışma yaptı. Aşırı yağışlardan dolayı Tarsus'a bağlı Gülek mahallesi Karboğazı bölgesinde mahsur kalan 14 vatandaş Büyükşehir İtfaiyesi ekipleri tarafından kurtarılırken, birçok mahalle yolunda heyelan nedeniyle oluşan sorunlar ekipler tarafından giderildi.
KARBOĞAZI'NDA MAHSUR KALAN 14 VATANDAŞ BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ TARAFINDAN KURTARILDI
Haber Giriş:
10 Şubat 2020 Pazartesi 09:20

Mersin Büyükşehir Belediyesi tüm ekipleriyle aşırı yağış ve fırtına nedeniyle sorun yaşanan bölgelere müdahale ediyor. İl genelinde pek çok noktaya eş zamanlı müdahalelerde bulunan Büyükşehir ekipleri, Tarsus ve Çamlıyayla’da aşırı yağış ve fırtına nedeniyle yaşanan olumsuzluklara müdahale etti.

 

İtfaiye ekipleri, sel suları nedeniyle mahsur kalan 14 vatandaşı kurtardı

Özellikle dün geceden bu yana şiddetini artıran sağanak yağış Tarsus’a bağlı Gülek mahallesi merkez, Çelikli bölgesi ve çevresinde hayatı olumsuz yönde etkiledi.

 

Gülek mahallesi sınırları içerisinde yer alan Karboğazı mevkii yolunda sel sularının yükselmesi neticesinde bir minibüs ve bir otomobille mahsur kalan 14 kişi için kurtarma çalışması gerçekleştirildi. Önce Büyükşehir ekipleri tarafından orman içinden 10 kilometre yola açılıp, ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Grup Amirliği ekiplerinin ivedi ve özverili çalışmaları neticesinde vatandaşlar kurtarıldı.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinatörü Ali Boltaç’ın bizzat takip ettiği çalışmalar kapsamında Tarsus’un kırsal mahalleleri ve Çamlıyayla genelinde birçok noktaya eş zamanlı müdahalelerde bulunuldu.

 

İş makinaları ve onlarca personelle yürütülen çalışmalarda Çamlıyayla, Belçınar, Pir Ömerli, Çiftlik, Böğrüeğri, Sebil, Boztepe, Fakılar, Keşbükü, Olukkoyağı ve daha birçok mahallede heyelan ve sel sularının taşıdığı topraklardan dolayı zarar gören noktalara anında müdahale edilerek, güvenli geçiş yapılır hale getirildi.

 

Ekipler gece boyunca teyakkuzda kalarak, yaşanabilecek muhtemel sorunlara müdahale edecekler.

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google