::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KARBOĞAZI ZAFERİ FESTİVALİ'NİN HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

Çukurova'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun ilk kıvılcımı olan, vatansever 44 KuvayiMilliyeci'nin bir tabur Fransız askerine karşı kahramanlık destanı yazdığı Karboğazı'nda, Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen Doğa ve Spor Festivali 2-3-4 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek
KARBOĞAZI ZAFERİ FESTİVALİ'NİN HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI
Haber Giriş:
01 Ağustos 2019 Perşembe 10:02

Çukurova’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun ilk kıvılcımı olan, vatansever 44 KuvayiMilliyeci’nin bir tabur Fransız askerine karşı kahramanlık destanı yazdığı Karboğazı’nda, Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen Doğa ve Spor Festivali 2-3-4 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek

Karboğazı Doğa ve Spor Festivali, gerçekleştirilecek etkinlikler ve aktiviteler ile doludolu geçecek.

Festival, 2 Ağustos Cuma günü saat 17:00’de kamp çadırlarının kurulması ile başlayacak, saat 20:00’da yakılacak olan kamp ateşinin ardından, 20:15’de Şair Sezai Sarıoğlu’nun şiir dinletisi ile devam edecek.Saat 21:00’da Aile Arasında adlı sinema gösterimi ile son bulacak.

Festivalin ikinci günü olan, 3 Ağustos Cumartesi günü saat 07.00’da Doğa Yürüyüşü ve Tırmanışının ilk etabı gerçekleştirilecek. Saat 09.00’da yapılacak çevre temizliğinin ardından saat 11:00’de açılış seremonisi yapılacak. Saat 16:00’da Doğa Yürüyüşü ve Tırmanışının ikinci etabı başlayacak. Saat 17:00’de çocuklar için tiyatro gösteriminde “Marmelatın Rüyası” adlı oyun sahnelenecek. Saat 19:00’da Şair Sezai Sarıoğlu ikinci kez sahne alarak şiirlerini seslendirecek. Saat 19:30’da Utku Erişik’in “Veda Değil Merhaba” Belgeselinin gösterimi gerçekleştirilecek. Saat 20:00’de kamp ateşinin yakılmasının ardından saat 21:00’de Konser bölümünde Bulutsuzluk Özlemi Grubu sahne alacak.

Festivalin son günü olan 4 Ağustos Pazar günü saat 16:00’da Çevre temizliği yapılacak, saat 17:00’de konuşmalarla devam edecek olan program Kent Orkestrası konseri ile sona erecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin verdiği destekle, Tarsus Belediyesi’nin düzenlediği Karboğazı Doğa ve Spor Festivali’nin bir şölen havasında geçeceğini ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Tüm halkımızı Karboğazı’nda beraber olmaya davet ediyorum,” dedi.

Bozdoğan, “Çukurova’nın kurtuluşunda ilk kıvılcım Karboğazı’nda, bir avuç KuvayiMilliyeci tarafından yakılmıştır. Bu kıvılcım dalga, dalga yayılarak Çukurova’da yaşayan vatanseverler tarafından kurtuluş ateşine dönüşmüştür. Kurtuluş Savaşı’nda eşine az rastlanır olan Karboğazı Zaferi, sayısı bin civarında olan Fransız taburunu sadece 44 kişiyle bozguna uğratıp esir alarak, bölgemizin Fransızlardan temizlenmesinin sağlandığı bir destandır. Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının vatan savunmasındaki cansiperhane mücadelelerine Karboğazı’ndaki kahramanlıkları ile destek vererek bölgemizdeki düşmanı temizleyen 44 kişiyi anmak anılarını taze tutmak bizlerin görevidir. İsimleri bile unutulsa da kahramanlıklarını tarihe altın harflerle yazdıran yiğitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum,” şeklinde konuştu.

Paylaş:  Facebook Twitter Google