::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kardeş şehir aznakaya giden heyet döndü

Tarsus Belediyesi ile Tataristan'ın Aznakay kentinin kardeş şehrinin oluşunun 18. Yıldönümü kutlamaları nedeniyle Aznakay'a giden heyet Tarsus'a döndü.
Kardeş şehir aznakaya giden heyet döndü
Haber Giriş:
25 Ekim 2014 Cumartesi 16:24

Tarsus Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre Aznakay Belediye Başkanı Marsel Seydullin’in daveti üzerine Aznakay’a giden Tarsus heyeti çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Heyet, öncelikle Aznakay kentinde belediyenin yapmış olduğu hizmetleri yerinde inceledi ve bilgi aldı. Tarsuslu heyet Aznakay kentine bağlı Kakra Yelga köyüne davet edildiler. Köy halkı tarafında sıcak bir ilgiyle karşılaşan heyete, köylüler mini bir konser verdi.

Aznakay kentinde bulunan iş yerlerinde de inceleme yapan heyet burada çalışan işçilerle ve işverenlerle sohbet ettiler. Aznakay Belediyesi tarafından yapılan Tarsus Parkına fidan diken heyet, daha sonra 18. Yıllık kardeş şehir anısına düzenlenen programa katıldılar.

Konser sonrası konuşma yapan Aznakay Belediye Başkanı Marsel Seydullin, kardeşliğin ilelebet süreceğini söyledi.

Seydullin, “Tarsus Belediyesi ile Aznakay Belediyesi’nin kardeşliği 1996 yılında Sayın Burhanettin Kocamaz ve Sayın Enes İshakov bey tarafından öyle sağlam temeller üzerine atılmış ki 18. yıldır kardeşliğimiz devam ediyor ve şimdide Tarsus Belediye Başkanı olan sayın Şevket Can ile daha da ileri giderek devam edecek. Kardeşlerimiz bugün burada bizlere unutulmaz ve tarihi bir gün yaşattılar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Yaşasın Aznakay Tarsus kardeşliği. Burada Tarsus halkına kucak dolusu sevgilerimizi gönderiyoruz” dedi.

Tataristan Cumhurbaşkanının Tarsus’a yaptığı ziyaret sonrası artık iş adamlarının da  ziyaretlere başlaması gerektiğini belirten Seydullin, Tarsuslu ve Mersinli iş adamlarını Aznakay kentine beklediklerini ve kardeşlik bağlarını iş adamlarıyla daha da ileri düzeye taşımak istediklerini belirtti.

Gösterilen misafirperverliğe teşekkür eden Tarsus heyeti ise, “Burada unutulmaz birkaç gün yaşadık. Belediye Başkanımız sayın Şevket Can’ın selamlarını getirdik. Tatar halkı Türk milletine olan özlemlerini bir nebze olsa da bizimle gidermeye çalıştılar. Şehirlerimiz arasındaki dostluk asırlarca devam etsin ve bütün dünyada barışın kuvvetlenmesine hizmet etsin. Bizleri bağrına basan ve yaklaşık 4 gün konuk eden Aznakay yetkililerine göstermiş oldukları misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederiz” şeklinde konuştular.

Tarsus heyetinde belediye meclis üyelerinden Mehmet Yıldız, Rüştü Çopur, Erkan Kolukırıkoğlu, Ali Çelik ve Fikret Avcı ile bazı daire müdürleri yer aldı.

sanatçı Kadir Somer ve ekibi, Aznakay ve Elmette kentinde birer konser düzenlediler.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 10:14

MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''

Cumhur İttifakı Tarsus Belediye Başkan adayı inşaat mühendisi Mahmut Tat, seçimi kazandıkları takdirde yapacağı ilk işi söyledi
10:14
SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 09:56

SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK

MAHALLESİ'NDE VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI,BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
09:56
MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ
GÜNCEL

25 Mart 2024 Pazartesi 11:29

MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ

11:29