::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kardeş Şehir Hatai'den Başkan Can'a Ziyaret

Tarsus Belediyesi ile kardeş şehir olan Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün alt belediyelerinden Hatai kentinden bir grup heyet Tarsus'a geldi.
Kardeş Şehir Hatai'den Başkan Can'a Ziyaret
Haber Giriş:
10 Mart 2015 Salı 08:58

Tarsus Belediyesi ile kardeş şehir olan Azerbaycan’ın başkenti Bakü’nün alt belediyelerinden Hatai kentinden bir grup heyet Tarsus’a geldi.Tarsus Belediyesi Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre  Belediye Başkanı Şevket Can’ı ziyaret eden Hatai heyetinde Hatai Valisi Razim Memmedov, milletvekili Hüseynbala Mirelemov, Vali Yardımcısı Rafiq Quliyev, Hatai Belediye Başkanı Teymur Memmedov ve Hatai Belediyesinde bazı daire müdürleri bulundu.Hatai ile 3 Eylül 2007 tarihinden bu yana kardeş şehir olduklarını belirten Belediye Başkanı Şevket Can, ziyaretten dolayı memnuniyetini bildirdi.Başkan Can, “8 yıl önce Hatai Belediye Başkanı Sayın Arif Abbasov ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz tarafından temeli atılan kardeşlik ilişkileri bugün tüm hızıyla devam ediyor.Biz doğuştan kardeş olan bir milletiz, aynı soydan geliyoruz, aynı boydan geliyoruz.Bu kardeşlik çerçevesinde bundan sonra ekonomik yönden de gereken adımların atılması gerektiğine inanıyorum.Bu kardeşlik anısına Berdan nehrinin kenarına 9 Mayıs 2009 tarihinde yaklaşık 26 dönüm arazi üzerine Hatai Parkı’nı tesis ettik. Kentimizin en güzel parklarında biri olarak halkımıza hizmet veriyor.Ben tarihin derinliklerinden bugüne kadar süregelen  bu kardeşliğin ilelebet devam ederek gelecek nesillere de aktarılmasını temenni ediyorum” dedi.Konuklarına Tarsus hakkında bilgi veren Başkan Can, “Ben buraya kadar gelen 10.000 yıllık bir geçmişi olan tarihi Tarsus kentimizde bu değerli misafirlerimizi ağırlamaktan ayrıca şeref duyuyorum. Tarsus, hepimizin bildiği gibi dünyanın en eski yerleşim yerlerinden birisidir ve 10 bin yıllık bir geçmişe sahiptir. Geçmişten günümüze kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, dinlerin ve medeniyetlerin buluştuğu bir kardeşlik kentidir. Sizleri bu güzel kentimizde ağırlamaktan son derece mutluyuz” şeklinde konuştu.Hatai heyeti adına söz alan Vali Razim Memmedov, kardeşlik bağlarının her geçen gün güçlendiğini söyledi.

Vali Memmedov, “Bizi burada ağırlamanızdan ve gösterdiğiniz yakın ilgiden çok memnun kaldık, teşekkür ederiz. Bizim kardeşlik mücadelemiz, Hatai ve Tarsus kardeşliği ile de daha güçlü olmuş  ve sımsıkı bir hale gelmiştir. Bizim aramızdaki bu kardeşlik münasebetlerimiz daha da sıklaşacak, bundan sonra da görüşmelerimiz devam edecektir.  Tarsus’ta yapılan Hatai Parkı’na en görkemli rahmetli Haydar Aliyev anıtını dikeceğiz. Önümüzdeki günlerde burada yapacağımız törenle bağlarımızı daha pekiştireceğiz” dedi.

Konuklar Azerbaycan’dan getirmiş oldukları hediyeleri Başkan Can’a verirken, Başkan Can ise günün anısına vazo ve Tarsus’u tanıtıcı kitaplar verdi.

Hatai heyeti daha sonra Hatai Parkı’nı gezerek, Başkan Can’dan bilgi aldı.

 

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google