::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kasaplar Büyükşehir'in Denetimi Altında

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından Mersin genelinde belirli aralıklarla yapılan kasap denetimleri sürüyor
Kasaplar Büyükşehir'in Denetimi Altında
Haber Giriş:
27 Aralık 2017 Çarşamba 18:12

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından Mersin genelinde belirli aralıklarla yapılan kasap denetimleri sürüyor. Yenişehir ve Mezitli İlçesi’nde 51 kasapta yapılan denetimlerde, ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilen 11 kasaba tespit tutanağı düzenlendi.

Mersin halkının temiz, sağlıklı ve güvenli gıda tüketmesi için çalışmalarını devam ettiren Büyükşehir Belediyesi, Mezitli ve Yenişehir İlçesi’nde, ilçe belediyesi zabıta ekipleri ile kasap denetimleri gerçekleştirdi. İnsan sağlığı açısından önem arz eden ve gıda yoluyla bulaşan zoonoz hastalıklarının önlenmesi amacıyla gerçekleştirilen denetimler kapsamında 51 kasap denetlendi.

Vatandaşların güvenilir, temiz ve taze gıda kullanmalarını sağlamak amacıyla yapılan kontrollerde, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı, genel hijyen şartlarına uyulması gibi konuları da denetleyen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sırasıyla bütün kasap dükkânlarını gezerek kasapları denetledi.

İlk etapta Mezitli’de faaliyet gösteren 18 adet kasabın denetimini yapan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlıklarına bağlı ekipler, Yenişehir İlçesi’nde de 33 kasabı denetimden geçirdi. Denetimler esnasında 11 kasabın ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilerek tutanak tanzim edildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleşen denetim çalışmaları, vatandaşları da son derece memnun ediyor. Vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin denetim çalışmalarını desteklediklerini ve ilçe belediyelerine de örnek olması gerektiğini ifade etti.

Denetimler sonucunda ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilen işyerlerine gerekli ihtarı yaparak ruhsat almaları için yönlendiren ekipler, denetimlerin devam edeceği bildirdi.(kaynak:Mersin Büyükşehir Belediyesi)

Paylaş:  Facebook Twitter Google