::
18 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KAYMAKAM OTCU'DAN YILIN İL AHİSİ SEÇİLEN ERDEM ÖNCÜ USTA'YA ZİYARET

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, geçtiğimiz günlerde Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Mersin İl Ahisi seçilen Erdem Öncü Usta'yı sanayideki işyerinde ziyaret ederek, bir kez daha tebrik etti
KAYMAKAM OTCU'DAN YILIN İL AHİSİ SEÇİLEN ERDEM ÖNCÜ USTA'YA ZİYARET
Haber Giriş:
04 Ekim 2019 Cuma 09:54

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, geçtiğimiz günlerde Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Mersin İl Ahisi seçilen Erdem Öncü Usta’yı Sanayideki işyerinde ziyaret ederek, bir kez daha tebrik etti.

Kaymakam  Otcu’ya ziyaretinde ziyareti organize eden Tarsus Madeni Sanatkarlar Odası başkanı Kaplan Kiltaş, Tarsus Emniyet müdür yardımcısı Özden Özden, Erdem Öncü ustanın çocukluk yıllarında çıraklığını yapan Kurucumuz Mustafa Erdoğan ile Döşlü Tarım’ın sahibi Selahattin Döşlü de eşlik etti.

Kaymakam Otcu, ziyaretinde bölgemizin orta ölçekte en büyük işyeri olan Öncü Makina’nın park alanlarını  da gezerek, Erdem Öncü ile  oğulları Erdinç ve Ömer Öncü, kızı Ayten Öncü ile torunu Makina mühendisi Erdem Öncü’den faaliyetleriyle ilgili bilgi aldı, bir süre sohbet etti.Kaymakam Otcu, ayrıca bir süre önce iş kazası geçirerek elinden yaralanan Döşlü Tarım’ın sahibi Selahattin Döşlü’ye de geçmiş olsun dileklerini ileterek, şifa diledi.

Gazetemiz Kurucusu Mustafa Erdoğan da tornacılık ustası Erdem Öncü'yle sohbet ederek, eski anıları tazeledi. Tarsus’ta 64 yıldır tornacılık mesleğinde  faaliyet gösteren Erdem Öncü usta yılın il ahisi seçilmişti.

Yılın İl Ahisi seçilen, 64 yıldır tornacılık mesleğini yapan, şu ana kadar 100'ün üzerinde kalfa, usta ve çırak yetiştiren 91  yaşındaki İlçemizin köklü ve örnek esnaflarından   Erdem Öncü de   nezaket ziyaretinden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek,  esnaflara  olan duyarlılığı ve nezaketli yaklaşımından dolayı da  Kaymakam  Kadir  Sertel Otcu’ya  teşekkür etti.Tarsus Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Kaplan Kiltaş da  Kaymakam Kadir Sertel Otcu’ya duyarlılığından ötürü teşekkür ederek,’’Sayın Kaymakamım duayen esnafımızı ziyaret etmeniz biz esnafları ziyadesiyle onurlandırmıştır.Sağolsun.Varolun’’diye konuştu.

Bizde Tarsus Ekspres Gazetesi olarak  Ahilik haftasında yılın il ahisi seçilen Erdem Öncü ustayı bir kez daha kutluyoruz..

 

 

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google