::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kendini Tarsus'a ve Tarsus halkına hizmet için adayan Başkan Can

Tarsus Halkına hizmet etmekten mutluluk duyuyorum
Kendini Tarsus'a ve Tarsus halkına hizmet için adayan Başkan Can
Haber Giriş:
12 Ekim 2018 Cuma 11:39

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, en büyük hayalinin toplu konutun temelini atmak olduğunu söyledi.

Başkan Can, gazetemizi ziyaret ederek, Kurucumuz Mustafa Erdoğan ve yazı ailemizle sohbet etti.

Yapılan ve yapılacak olan hizmetlerle ilgili bilgi aktaran Başkan Can,en büyük haylinin dar gelirli vatandaşlara yönelik yapacağı toplu konutların temelini atmak olduğunu ifade etti.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Berdan Nehri kenarına yapacak oldukları toplu konut için alt yapı çalışmalarına başladıklarını söyledi.Göreve geldikleri günden bu yana şehrin her mahallesinde bir çalışma, bir temel atma veya bir açılış gerçekleştiren Belediye Başkanı Şevket Can, Berdan nehri kenarında alt yapı çalışmalarının başladığı toplu konutun yapılacağı sahada incelemelerde bulundu.

 

 

 

Başkan Can, “Bizler şehir içinde 45 mahallemiz, 129 tane köyümüz ve kapanan 5 tane belde belediyemizle birlikte toplam 179 tane mahallemize hizmet vermekteyiz. Bizler ayrım yapmadan, ayırmadan, ötekileştirmeden Tarsus’umuzda yaşayan bütün insanlarımızı kucaklayarak mahalle ve köylerimizin isteği doğrultusunda hizmetlerimizi vatandaşlarımızla beraber gerçekleştiriyoruz. Sizlerin duası, desteği ve Allah’ın izniyle 500 toplu konut projesi için ‘Bismillah’ diyerek alt yapı çalışmalarına başladık. İnşallah 2 veya 3 aya kadar üye kayıtlarımız başlayacak. TOKİ’den daha ucuz ve daha konforlu konutlar yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Tarsus da evlenmeyen kimse kalmayacak. Hemşehrilerimizi Rabbimin izniyle evlendireceğim, ev sahibi yapacağım’’ dedi.

Çalışmakla ilgili bir sıkıntılarının olmadığını belirten Belediye Başkanı Şevket Can, “Göreve geldiğimiz günden bu yana bütün hemşerilerimizi kucakladık, kucaklamaya da devam edeceğiz. Şunun bilincindeyiz hemşerilerimizin duası bizim gücümüze güç katıyor. Biz de gündüz yorulmadan, gece uyumadan var gücümüzle, ayrım yapmadan, dini, dili, ırkı, milleti, memleketi, partisi ne olursa olsun şehrimize hizmet etmeye devam edeceğiz’’ ifadesini kullandı.

Başkan Can, önümüzdeki günlerde konut hakkında detaylı açıklama yapacaklarını söyledi.

Başkan Can ayrıca Tekeliören mahallesinde cem evi inşaatı, açık hava gösteri merkezi çalışmalarımız devam ediyor.

Mevcut Pazar yeri çatılarına güneş panellerini yerleştirdik. 3 buçuk megawatt’lık lisansımızı alarak üretime başladık. İnşallah bir yılda yaklaşık 4 trilyonluk para kazanacağız. Ayrıca Kırklarsırtı Mahallemizde 15 bin kişilik gösteri merkezi inşaatında son aşamaya geldik. Cephe kaplaması da bitiyor. Mesai arkadaşlarım aydınlatma ile ilgili çalışmaları yürütüyor. İnşallah Kasım ayı içinde açılışımızı yapacağız, vatandaşlarımıza hizmete sunacağız. İçerisinde otel, konut, işyeri ve ofis olan mega projemiz 150 trilyonluk bir proje. İhalesini gerçekleştirdik. Bir iki aya kadar hep birlikte temelini atacağız. Bizler Tarsus Belediyesi olarak bu yaz 1750 çocuğumuzun kirvesi olduk. İnşallah Rabbimin izni ve sizlerin de duası ve desteğiyle Şevket Can önümüzdeki yıllarda da Tarsus’un Kirvesi olmaya devam edecek. Şu anda 3 tane cami inşaatımız bitti, 5 tane inşaatı devam eden camiimiz var. Kavaklı, Ergenekon, Barbaros Mahallemizde 2 tane ve Akşemsettin Mahallesi’nde. 9 tane değişik mahalleye taziye evi yaptık. 5 tane değişik mahalleye yaşam boyu spor merkezi yaptık. 5 tane değişik mahalleye halı saha inşaatımız devam ediyor. Birini geçen hafta açtık. İnşallah ikincisini de önümüzdeki hafta açacağız. Tarsus’ta 18 tane odamız var, bunları da Odalar birliği binamıza taşıyarak ilerleyen aylarda açılışını gerçekleştireceğiz. Tarsus’umuzda Gıda İhtisas Sanayi yapılabilmesi için meclisimizden karar aldık. Ticaret ve Sanayi Odası’na 300 milyar ödenek verdik. Yine aynı şekilde meclisimizden 500 milyarlık ödenek çıkararak iki tane okulun yapılmasına vesile olduk. Eski belediye binamızı kredi yurtlar kurumuna 10 yıllığına tahsis ettik. 2 yıldır öğrencilerimize hizmet veriyor. Girne mahallesinde kurulacak olan Göçmen merkezi için ücretsiz yer verdik. İnşaatı başladı. Gençlik merkezi yapılabilmesi için gaziler ve Bağlarda 6 dönümlük yeri gösterdik. Resmi işlemler de başladı .Ayrıca 72 şehit ailemize ücretsiz konut verdik .Ayrıca Berdan gerdanlığı olarak nitelendirdiğimiz yeni yaşam alanlarında Tarsus bir lunaparka kavuşacak.Kızlmurat mahallemiz yeni yapılan aydınlatma lambalarıyla  aydınlatıldı.’’dedi.

 


 

 

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 10:14

MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''

Cumhur İttifakı Tarsus Belediye Başkan adayı inşaat mühendisi Mahmut Tat, seçimi kazandıkları takdirde yapacağı ilk işi söyledi
10:14
SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 09:56

SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK

MAHALLESİ'NDE VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI,BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
09:56
MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ
GÜNCEL

25 Mart 2024 Pazartesi 11:29

MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ

11:29