::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KENT KONSEYİ MAHALLE MECLİSİ TOPLANTISI ŞEHİTLER TEPESİ MAHALLESİ'NDE GERÇEKLEŞTİ

Kent Konseyi Mahalle Meclisi toplantısı Şehitler Tepesi Mahallesi'nde Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu ve Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nin ev sahipliğinde gerçekleşti
KENT KONSEYİ MAHALLE MECLİSİ TOPLANTISI ŞEHİTLER TEPESİ MAHALLESİ'NDE GERÇEKLEŞTİ
Haber Giriş:
29 Ocak 2020 Çarşamba 09:20

Kent Konseyi Mahalle Meclisi toplantısı Şehitler Tepesi Mahallesi’nde Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu ve Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nin ev sahipliğinde gerçekleşti

Basın sözcüsü, Emine Kuren’in verdiği bilgiye göre, toplantıya, Tarsus Kent Konseyi Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Şehitler Tepesi Mahalle Muhtarı Ruhi Güngör, muhtar azarları ve mahalle sakinleri, Tarsus Belediyesi Temsilcisi Yusuf Dönergüneş, Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu, Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi personelleri ve gönüllüleri katıldı.

Toplantı, Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu genel sorumlusu Nazan Şengül'ün açılış konuşması ile başladı. Nazan Şengül konuşmasında Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde faaliyet gösteren Alzheimer Derneği ile ilgili bilgilendirme yaptı. Alzheimer Derneği'nin Kent Konseyi Mahalle Meclisi'nden beklentilerini ve isteklerini dile getirdi. Alzheimer Derneği olarak Kent Konseyi Mahalle Meclisi'ne destek vereceklerini söyledi. Tüm katılımcılara teşekkür etti.

Toplantı da konuşma yapan Şehitler Tepesi Mahalle Muhtarı Ruhi Güngör muhtarların Mahalle Meclisi’ndeki rolünü anlatarak mahalle sakinlerinin sorumluluklarından bahsetti. Mahallenin ihtiyaçlarının ve sorunlarının giderilmesi konusunda el birliğiyle gerekenleri yapacağız dedi. Mahalle Meclisi’nin muhtarlara yüklediği sorumlulukları en güzel şekilde yerine getireceğini dile getirdi. Emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Kent Konseyi Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu konuşmasında kamu, yerel yönetim ve sivil toplumun birlikte harmanlanarak oluşturduğu Kent Konseyi'nin her türlü görüşün özgürce ifade edilebildiği, siyasetten uzak bağımsız yapısıyla mahallenin tüm dinamiklerini içeren, tek amacı mahallenin yaşam kalitesini yükseltmek olan Mahalle Meclisi'ni kurarak orada yaşayanların kendileriyle ilgili kararlarda söz sahibi olmalarını amaç edindiğini söyledi. Mahalle Meclisi'nin başkanlığını mahallenin seçilmiş muhtarının yaptığını belirterek muhtarlık azaları, mahallenin öğretmeni, veli ve öğrenci temsilcileri, sağlık çalışanı, din görevlisi, o mahallede olan dernek ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve mahalle sakinlerinin de Mahalle Meclisi'nin doğal üyeleri olduğunu ifade etti. Mahalle Meclisi'nde Kent Konseyi'nin destek ve koordinasyon görevi yaptığını belirterek yerel yönetimle ilgili alınan kararların birinci elden takibini belediye temsilcisi aracılığıyla sağladığını dile getirdi. Mahalle Meclisi toplantısına ev sahipliği yapan Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'na, Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi personellerine ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Mahalle Meclisi toplantısında mahalle sakinleri görüş ve önerilerini sunarak mahalle ile ilgili sorunları dile getirme fırsatı buldu. Karışıklıklı fikir alışverişinin yapıldığı toplantı memnuniyet duyguları ile son buldu.

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google