::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kentsel dönüşüm

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, kentsel dönüşümle İsmetpaşa Mahallesi'nin daha güzel ve örnek bir mahalle olacağını bildirdi.
Kentsel dönüşüm
Haber Giriş:
15 Ağustos 2016 Pazartesi 19:42

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, kentsel dönüşümle İsmetpaşa Mahallesi’nin daha güzel ve örnek bir mahalle olacağını bildirdi.

 

Tarsus Belediyesi basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre  İsmetpaşa Mahalle sakinleri ile Belediye Meclis Salonunda biraraya gelen Başkan  Can, kentsel dönüşümle ilgili bilgi verdi.

Projenin biran önce hayat geçmesi için sabırsızlandıklarını kaydeden Başkan Can, “Bugün sizlerle İsmetpaşa Mahallemizdeki kentsel dönüşümle ilgili projemizi konuşmak üzere toplandık. Sizlerin de bunu sabırsızlıkla beklediğinizi biliyorum. Bugün son noktaya geldik. İnşallah bu sunumdan sonra da daha da netleşecektir. Bir müteahhidimiz bir projeyle bize geldi. Bizim görevimiz bu projenin size tanıtımını yapmak ve anlaştığınız takdirde proje süreci başlayacaktır. Bu olay tamamen iki tarafın arasındaki ilişkidir. Tabi ki kısa vadeli bir süreç değil. Müteahhit arkadaşımız sizlerle anlaştıktan sonra bunun birde Ankara ayağı var. Ankara sonrasında bize müracaat edecek” dedi.

Projenin örnek bir çalışma olduğunu anlatan Başkan Can, “Bizim onayımızdan sonra inşaat yapım aşamasına geçilecek. İnşallah bu süreçte kısa bir sürede olur ve sizler de daha yaşanabilir daha güzel konutlarınıza geçip yaşamanız bizim hayalimizdir. Biz de sizler kadar bu projenin uygulanmasını istiyoruz. İsmetpaşa Mahallemiz daha güzel olacaktır. Bunu sabırsızlıkla bekliyoruz. İsmetpaşa Mahallemizde sahamız 25 dönüm olup, 17 dönümü konut ve ticaret alanı, 8 dönümü ise yeşil alan, yol ve otopark alanından oluşmaktadır. Burada oluşan 8 dönümlük alanın tamamı belediye adına oluşan ihtisaslardan karşılanacak olup, vatandaşlarımızın arsa ve m2’lerinde herhangi bir değişiklik olmayacaktır. Buradaki toplam inşaat alanı 47.152 m2 olup bunun 10.450 m2 ticari alan 36.702 m2’si konut alanı olarak tasarlanmıştır. Toplamda 7 konut bloğu ve altına dükkanlar olmakla beraber ayrıca bir mağaza bloğuyla beraber toplam 8 bloktan oluşmaktadır. 19 adet 4+1, 117 adet 3+1, 64 adet 2+1, 64 adet 1+1, 52 adet ofis, 50 işyeri ve 1 mağazadan oluşmaktadır. Toplamda çeşitli m2’lerde 316 adet konut ve ofis yapılacaktır. Bu kadar çeşit yapılmasından gaye, herkesin arsasına göre ev sahibi olması için düşünülmüştür. İnşallah bizim niyetimiz sizin güzel bir şekilde yeni evlere kavuşmanız. Bir daha altını çizerek söylüyorum. İsmetpaşa Mahallesine ilk defa bir proje geldi. Başka projelerde getiren herhangi bir müteahhit olursa buna da açığız. İnşallah hızlı bir şekilde anlaşırsınız” şeklinde konuştu.

Başkan Can’a teşekkür eden İsmetpaşa Mahalle Muhtarı Nadir Batmaz, “Bu toplantı sayın başkanımında dediği gibi kentsel dönüşümle ilgilidir. Bu toplantıyı düzenleyen ekibe, başkanıma çok teşekkür ediyorum. Bu sorun hepimizin sorunudur. Bu sorunu en kısa en güzel bir şekilde neticelendireceğimize inanıyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Tarsus Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü ise, “Bu proje şehrimizin güzelleşmesi açısından güzel bir atılım. Her iki taraf içinde hayırlı uğurlu olsun diyorum. İsmetpaşa benim de doğduğum bir yer. Yerimiz yok ama ora doğumluyum. Kimse zarar görmesin. Herkes üstüne düşen fedakarlığı yapacaktır” ifadesini kullandı.

Toplantı sonunda Toplantıda İsmetpaşa Mahallesi için hazırlanan projenin sunumu yapıldı.

Başkan Can, mahalle sakinlerinden gelen soruları cevaplanmasından sonra toplantı sona erdi.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google