::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kipa Kavşağı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından KİPA Kavşağı'na yapılması planlanan Köprülü KİPA Kavşağı projesi ile ilgili Mersin'de faaliyet gösteren mimar ve mühendis odalarına yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Kipa Kavşağı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Haber Giriş:
21 Temmuz 2018 Cumartesi 08:28

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından KİPA Kavşağı’na yapılması planlanan Köprülü KİPA Kavşağı projesi ile ilgili Mersin’de faaliyet gösteren mimar ve mühendis odalarına yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

H. Okan Merzeci Bulvarı ile 34. Cadde kesişimine yapılması planlanan Köprülü KİPA Kavşağı projesine meclis üyeleri tarafından yapılan itirazlar üzerine bilgilendirme toplantısı gerçekleştiren Başkan Kocamaz projenin detaylarını katılımcılarla paylaştı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, Mersinde faaliyet gösteren mühendis ve mimar odaları başkanları ve temsilcileri, MHP Mersin il yöneticileri ve meclis üyeleri katıldı.

 “Burası özel bir bölge ve burada her projeyi uygulama şansınız yok”

Toplantıda konuşan Başkan Kocamaz, Mersin’de yapılacak tüm projelerde kentin bileşenlerini mutlaka dinlediklerini ifade ederek, özellikle imar planları ile ilgili birçok toplantı yaptıklarını belirtti.

Ulaşım Master Planı doğrultusunda hayata geçirecekleri KİPA Kavşağı ile ilgili ön bilgiler veren Başkan Kocamaz, “Ulaşım Master Planı ve 1/100 binlik plan Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden oy birliği ile geçti ve bunların hayata geçirilmesi gerekiyor dolayısıyla bir uçtan başladık. Tulumba Kavşağı’nı yıktık bu doğru. Tulumba Kavşağı’nın yıkılmasıyla ilgili bu kentte herkes hem fikirdi. Başlangıçta alt geçitlere karşı olan insanlar vardı. Ama biz yaptığımız kavşakları kentin siluetini bozdurmadan mümkün olduğu kadar alt geçitli şekilde yaptık. Açıkçası nerde olursa olsun bu üst geçitler benim de içime sinmiyor.  Ama şartlar bizleri bunu yapmaya zorluyor. Tabi herkes kendisine göre bir plan çiziyor. Kendisine göre bir görsel oluşturuyor. Ben bunu mecliste de söyledim. Ben bu işin uzmanı değilim. Ben kimya mühendisiyim.  Bu işin uzmanları yol mühendisleri, mimarlar, inşaat mühendisleri. Ancak 25 yıllık tecrübemle bu kavşak konusunda bazı şeyleri söyleyecek bilgiye de sahibim. Burası özel bir yer. Çünkü yanında Öksüz Deresi var. Burada istediğiniz her projeyi uygulama şansınız yok” dedi.

Projede yer alan üst geçidin kendisinin de içine sinmediğini ancak bölgede Öksüz Deresi bulunduğu için yapımının uygun olduğunu ifade eden Başkan Kocamaz, “Şartlar bizi üst geçit yapmaya zorluyor. Bu projeyi uzmanlar çiziyor. Ben bu işin uzmanı olmasam da tartışacak bilgiye sahibim. 20 metre aşağıya nasıl ineceğiz? Açıkçası ben onu merak ediyorum. Dereyi ne yapacağız? O kadar kısa yoldan merdivenle inmek lazım yani araca merdivenden iniş eğitimi yaptırmak lazım.  Bunu kim nasıl öneriyor? Ben bunların mühendisliğinden şüphe ediyorum.  Bu olayı, bu kadar uzatmanın anlamı yok. Zaman su gibi akıp gidiyor. Şimdi biz bu projeyi başlatmış olsaydık ve bu tür tartışmalar olmasaydı belli bir mesafe kat edecektik. Biz buradaki projeyi şimdilik Toroslar’daki Anıt Kavşağı’na taşıdık. O da bizim programımız içerisindeydi ve oradan başlayalım dedik” şeklinde konuştu.

“Aklın yolu bir ve bu işin siyaseti de olmaz”

Mecliste köprülü kavşağın kamuoyuna açılmasına ve kentin paydaşları olan sivil toplum kuruluşları tarafından değerlendirilmesine karar verdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Biz mecliste aldığımız karar doğrultusunda bu projeyi, bu platforma taşıdık. Mersin’deki AKP, CHP, MHP il başkanlarını da buraya davet ettim. Tüm partilerden katılım olmadı. Aklın yolu bir ve bu işin siyaseti de olmaz. Bugün illa ki hazırlanan proje olmasın da bizim dediğimiz proje olsun deme şansımız yok. Biz dere konusunda sıkıntı çekiyoruz. Allah korusun olası bir sel felaketiyle karşılaşsak sonuçları kötü olur. Zaten dere eskiden 34. caddeymiş. Yani yukarıdan gelen su, dereden daha fazla. Şimdi arkadaşlar o menfezden dolayı oldu diyorlar. Menfez yanlış, yukarıdan gelen ağaçları tutuyor, suyu engelliyor ama buradan gelen su dereden daha fazla geldi. Ben sel olduğunda orada bulundum. 112 araçlarının nasıl sürüklendiğini, yan kaldırımlara nasıl dayandığını, hatta onun içerisindeki insanların o 112 araçlarının üzerine çıkarak canlarını kurtardığını bizzat gördüm. Ama bir daha böyle riski biz alamayız. Allah korusun orada yeniden buna benzer bir hadise olsa bunun vebalinden hiç kimse kurtulamaz” ifadelerine yer verdi.

Toplantıda Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ulaşım Planlama Şube Müdürü Salih Yılmaz ve YSK Mühendislik Limited Şirketi Proje Müellifi Selçuk Özdemir proje sunumu gerçekleştirdi.

Kavşağın Ulaşım Ana Planında yer alan ön projesi sunumu ve Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan uygulama projesi gösterildi. Sunumlarda KİPA Kavşağı’nın neden köprülü Kavşak olması gerektiği, KİPA Kavşağı’nın genel özellikleri, trafik sayım değerleri, KİPA Kavşağı’nın neden doğu-batı yönünde düşünüldüğü konularında katılımcılar bilgilendirildi. Sunumdan sonra katılımcıların soruları cevaplanırken, görüş ve öneriler dinlendi.(kaynak:Mersin Büyükşehir Belediyesi)

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google