::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KKTC Başbakanı Tatar, Vali Su'yu Ziyaret Etti

Bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere ilimizde bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, Vali Ali İhsan Su'yu ziyaret etti
KKTC Başbakanı Tatar, Vali Su'yu Ziyaret Etti
Haber Giriş:
24 Ağustos 2019 Cumartesi 09:52

Bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere ilimizde bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, Vali Ali İhsan Su’yu ziyaret etti

Sahil Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette Şeref Defterinin imzalanmasının ardından makama geçildi. Burada konuşan Vali Ali İhsan Su, KKTC Başbakanı Tatar’ı ilimizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başbakan Tatar ise yaptığı konuşmada Türkiye’ye Kuzey Kıbrıs Türk halkının selamlarını getirdiğini ifade ederek, KKTC olarak Türkiye ile olan ikili ilişkileri çok önemsediklerini vurguladı. Doğu Akdeniz’de son zamanlarda yaşanan önemli gelişmelere de dikkat çeken Başbakan Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin KKTC’nin hak ve çıkarlarının korunması yönünde aldığı olumlu kararları memnuniyet verici olarak değerlendirdi.

KKTC Başbakanı Tatar, Türkiye ve KKTC’nin mavi vatan Akdeniz’de deniz hukuku ve uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde işbirliği içerisinde yürüttükleri çalışmaların önemine işaret ederek, bu çalışmaların iki ülkenin birlikte hareket etmesi ve Kuzey Kıbrıs Türk halkının haklarının korunması açısından çok değerli olduğunu ifade etti. Özellikle Mersin Limanı ile KKTC arasındaki yakın bağlantının iki ülke arasındaki ekonomik, siyasi ve kültürel bağları daha da güçlendirdiğini belirten Başbakan Tatar; “ KKTC ile Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi, güçlendirilmesi, ekonomik, siyasi ve kültürel bağların daha da sıkılaştırılması en büyük temennimizdir ” şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.

Ziyaret, bir süre sohbet edilmesi ve karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.

Paylaş:  Facebook Twitter Google