::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kocamaz ve Can'ın esnaf ziyaretleri

Tarsus Tır ve Kamyoncular Kooperatifi'ni ziyaret eden Başkan Kocamaz, Tarsus Belediye Başkan Adayı Şevket Can'la birlikte Tarsus Elektrik Teknisyenleri Odası'nın genel kuruluna katıldı, ardından Tarsus Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Odası ve Tarsus Hal esnafını ziyaret etti.
Kocamaz ve Can'ın esnaf ziyaretleri
Haber Giriş:
23 Ocak 2014 Perşembe 12:47

MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus'ta yaptığı ziyaretlerde, esnafın sorununu kendilerinden daha iyi kimsenin bilemeyeceğini, her zaman olduğu gibi esnaflara desteklerinin devam edeceğini söyledi.

Tarsus Tır ve Kamyoncular Kooperatifi'ni ziyaret eden Başkan Kocamaz, Tarsus Belediye Başkan Adayı Şevket Can'la birlikte Tarsus Elektrik Teknisyenleri Odası'nın genel kuruluna katıldı, ardından Tarsus Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet  Odası ve Tarsus Hal esnafını ziyaret etti.

Başkan Kocamaz'a ziyaretlerinde Tarsus MHP ilçe Başkanı Ertuğrul Bodur, Tarsus Ülkü Ocakları Başkanı Ali Rıza Genç, belediye meclis üeyleri ve çok sayıda partili eşlik etti.

Tarsus Tır ve Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Feridun Ergul, Başkan Kocamaz'ın kendilerine her konuda yardımcı olduğunu söyledi.

S.S. 88 Nolu Tarsus Tır ve Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Feridun Ergül “Bugüne kadar Tarsus’a yaptığı hizmetlerle bizleri unutmayan ve sevindiren başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki dönemde daha geniş bir alanı tüm Mersin ilini yönetmeye talip olan sayın belediye başkanımıza çıktığı yolda başarılar diliyoruz. Desteklerimizle inşallah seçimlerden başarıyla çıkacaktır ve bize hizmetlerini devam ettirecektir" dedi.

Tarsus Elektrik Teknisyenler Odası'nın genel kuruluna katılarak yeni yönetimini hayırlayan Başkan Kocamaz ve Can, daha sonra  Tarsus Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Odasını ziyaret ettiler.

Tarsus Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet  Odası Başkanı Mahmut Şahin, Başkan Kocamaz'ın Tarsus'un esnafını gelişmesi için kendilerine her konuda yardımcı olduğunu dile getirdi.

TARSUS YAŞ SEBZE VE MEYVE HALİNDE BAŞKAN KOCAMAZ VE CAN'A YOĞUN SEVGİ VARDI

Başkan Kocamaz ve Can' ziyaret ettiği Tarsus Yaş Sebze ve Meyve Halinde esnaflar yoğun ilgi gösterdi.

Tarsus Yaş Sebze ve Meyve Hali Dernek Başkanı Mehmet Can'ın katıldığı gezide esnaflar Başkan Kocamaz ve Can'a sarılarak başarılar dilediler.

30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin Mersin ve Ülke için çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Kocamaz, herkesi birleşmeye ve bütünleşmeye davet ettiklerini söyledi.

Başkan Kocamaz, "Yaklaşık 68 gün sonra sandığın başına gidiyoruz. Türkiye üç aşamalı bir seçimin ilk ayağında 30 Mart’ta yerel seçim için buluşacak, yerel seçimden dört ay sonra cumhurbaşkanlığı seçimi gelecek ve yine sandığa gideceğiz. Bu Türkiye’de ilk defa uygulanacak bir yöntem olacak çünkü bugüne kadar Cumhurbaşkanlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi seçiyordu, milletvekilleri seçiyordu. Artık bundan sonra halk seçecek. Cumhurbaşkanlığı seçiminden yaklaşık sekiz ay sonra da 2015 baharında bu sefer genel seçim için sandığa gideceğiz. Dolayısıyla bir yıl içerisinde üç defa sandığın başına gideceğiz. Bu üç aşamalı seçimde ceketin ilk düğmesini düzgün iliklersek ondan sonraki düğmeleri de düzgün ilikleme şansımız olacak. Ama ilk düğmeyi yanlış iliklediğiniz takdirde ondan sonraki düğmelerin doğru iliklenme şansı da ortadan kalkacak" dedi.

Ülkenin zor bir dönemeçte geçtiğini ifade eden Başkan Kocamaz, "Ülkemizin içerisinde bulunduğu ve her geçen gün biraz daha kaos ve kargaşaya sürüklendiği hali görüyorsunuz. 12 yıldır bu iktidar görevde ama televizyonlarda, basında ki zaten serbest hür iradesiyle görüşlerini, düşüncelerini hatta yaşanan olayları objektif bir şekilde halka yansıtacak basın kalmadı. Çünkü bir iki tane basın kuruluşu dışında tamamı bu iktidara adeta şakşakçılık yapıyor. Hatta son olaylara kadar bugün karşısında görünen basının bir kısmı da bunlara dahildi. Olayları bizzat sizler yaşıyorsunuz. 'Ülke çok ileriye gitti' deniyor ama Mersin'deki vatandaşımız aynı sıkıntıyı çekmeye devam ediyor. Dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanan ülke konumundayız. Tabi gidin bizden ekonomik durumu, milli geliri çok yüksek olan Avrupa ülkelerinde bile ki, onlarda da petrol yok, onlarda ithalat yapıyor. Bizden çok daha ucuza veriyorlar. Tabi bunları uzun uzun saymaya gerek yok, bizim en büyük endişemiz devletin yapısıyla ilgili, ülkenin bölünmesi ile ilgili endişedir. Geçmişte bir onbaşıyla görüşebilmek için araya torpil koyan Barzani bugün Türkiye’de kırmızı halılarla karşılanıyor. Terörün elebaşı, bebek katili hükümetle direkt olarak görüşme noktasına gelmiş" şeklinde konuştu.

Başkan Kocamaz, "Özellikle bu kadar kargaşanın, kaosun içerisinde Yeni Büyükşehir Yasası çıkarılıyor. Aslında buna Büyükşehir değil Bütünşehir Yasası demek çok daha doğru olacak.Herkesi birleşmeye bütünleşmeye davet ediyoruz. Hepimiz bir vebal taşıyoruz. Gerek bizden önceki nesillere dedelerimize, şehit ve gazilerimize gerek onlardan sonra bitik bir ülkeyi bize gelinceye kadar çilesini çeken, gayret gösteren babalarımıza, gerekse bizden sonraki nesillere karşı sorumluluklarımız olduğunu biliyoruz ve herkesi bu sorumluluklar çerçevesinde birleşmeye davet ediyoruz. Ve diyoruz ki, Mersin’i sevenler bizimle olmalı, Bizim Mersin’i sevmeyenlerle hiçbir şekilde yolumuz kesişmez, işimizde olmaz. Eğer biz burada doğduğumuzu iddia ediyorsak, bu memlekette yaşamaktan onur duyduğumuzu gurur duyduğumuzu ifade edebiliyorsak bu seçimde birleşmek mecburiyetindeyiz" dedi.

Mersin'in kötü gidişine dur diyeceklerini vurgulayan Başkan Kocamaz, "Türkiye’de denizi olup da denizden faydalanmayan ikinci bir şehir yok. Denizden azami şekilde faydalanmak durumundayız. Anamur Mersin arasında deniz otobüsü, feribot seferleri başlatıyoruz. Ayrıca Mersin’in içerisinde denizden dolmuş seferleri başlatıyoruz. Yine Anamur Mersin arasında deniz uçağı seferleri başlatıyoruz. Mersin’in içersindeki trafik karmaşasını ortadan kaldırmak için raylı sistem, hafif metro sitemini hayata geçiriyoruz. Tabii ki eksikler ortada, Mersin’in maalesef sahipsiz olduğunu istatistikler bile ortaya koyuyor. Mersin’den genel bütçeye giden pay, Mersinlilerin verdiği vergi oranı Türkiye genelinde 6. sırada ama genel bütçeden Mersin’e gelen pay oranı Türkiye genelinde 21. sırada. Dolayısıyla Mersin Türkiye’deki başka yerleri sübvanse ediyor. Mersin her geçen gün bu mantıkla biraz daha küçülüyor. Onun için Mersin’in değerlerinin farkına varıp, Mersin’i topyekun ayağa kaldırmak, işsizliğe çözüm bulmak mecburiyeti vardır. Bu yasa yeni çıktı. Bu yasanın ilk defa uygulanması çok önemli. Mersin artık 1.780.000 insanın yaşadığı koskoca bir bölge. Bu dünyadaki 50 ülkeden daha büyük bir nüfus ve alan olarak da aynı şekilde büyük bir bölge. Dolayısıyla Mersin’i artık küçük bir devlet gibi düşünebilirsiniz ve burayı ehil olmayan ellere teslim etmenin gerçekten bir vebal olduğu düşüncesiyle hareket etmeniz gerektiğini bir kez daha ifade etmek istiyorum. Ağaç dalıyla gürler. Bizler bir olursak, iri olursak Allah’ın izniyle diri olursak aynı 1994’de Tarsus’ta olduğu gibi yeni bir milat ilan ederiz ve inşallah Mersin’i de hak ettiği yere getirmiş oluruz. Çıktığımız bu yolda Cenab-ı Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. İnşallah 31 Mart’ta Mersin’de doğacak güneşin daha parlak, daha aydınlık ve Mersin’in geleceğine umutla bakan bir güneş olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum" ifadesini kullandı.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
Diğer Fotoğraflar
ABDURRAHMAN ALTINSUCU'NUN YENİ YÖNETİM KURULU ONAYLANDI
SİYASET

20 Mart 2024 Çarşamba 17:33

ABDURRAHMAN ALTINSUCU'NUN YENİ YÖNETİM KURULU ONAYLANDI

Ak Parti Tarsus İlçe başkanı Av.Abdurrahman Altınsucu'nun yeni yönetim kurulu onaylandı
17:33
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç'ın Proje Tanıtım Toplantısı
SİYASET

14 Mart 2024 Perşembe 09:03

CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç'ın Proje Tanıtım Toplantısı

SEÇER''5 YILLIK SÜREÇTE ALİ BOLTAÇ'IN VE TARSUSLULARIN YANINDA OLACAĞIZ''
09:03
MERSİN'İN HİZMETKARI OLMAYA GELİYORUZ”
SİYASET

10 Mart 2024 Pazar 11:18

MERSİN'İN HİZMETKARI OLMAYA GELİYORUZ”

Başkan Serdar Soydan, 100 Projesini kamuoyu ile paylaştı: “100 projemiz ve %100 belediyecilik anlayışımızla harekete geçiyoruz”
11:18