::
18 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KOSGEB Destekleri Bilgilendirme toplantısı

KOSGEB Destekleri Bilgilendirme toplantısı
KOSGEB Destekleri Bilgilendirme toplantısı
Haber Giriş:
16 Kasım 2015 Pazartesi 08:41

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası  üyelerini Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme  konusunda bilgilendirdi. 

Toplantıya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ruhi Koçak, TASİAD başkanı Yakup Ateş, TSO Meclis başkanı Ali Kıraç, üyeler, işadamları ve STK temsilcileri, muhasebeciler katıldı.

KOSGEB Mersin İl Müdürü Danyal Peker, Tarsus TSO'da düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılarak katılımcılara açıklamalarda bulundu, soruları cevaplandırdı.

 Peker slayt eşliğinde yaptığı sunumda  kurumların verdiği desteklerin rakamlarından öte işlevselliğine bakılması gerektiğini  açıkladı..

Bilgiye ulaşmanın günümüzde çok kolay olduğunu vurgulayan Peker, "Önemli olan işletmenizin planlama yapması ve hedef koyması. Nereye gittiğinizi bilmiyorsanız ne kadar gittiğiniz önemli değil. Bu nedenle işletmelerin artık ulusal bir yapıya dönüşmeye, markalaşmaya önem vermesi gerekir" diye konuştu.  Artık iyi projesi olan kişilerin, sermayeye ulaşmakta zorlanmadığını anlatan  Peker, şöyle devam etti: "Günümüzde bilgide sorun yok. Artık önemli olan personel. Beşeri sermaye dediğimiz insan artık yeni dünyanın en önemli unsuru. Ama maalesef birçok işletmemizde en kolay vazgeçebildiğimiz, hemen kapının önüne koyduğumuz, maliyetine çok da para vermediğimiz personelimiz oluyor.  Şu anda dünyada vazgeçilmez olan insanlar olmaya başladı. Bir CNC'ye yüz binler veren insanlar bir elemana bin, 2 bin lira vermeyi çok görebiliyor. Kaliteli bir araba alıyorsunuz ama kötü bir şoföre emanet ediyorsunuz. Personel anlayışını da değiştirmeliyiz. Personele yatırımı değiştirmek kurumlarda farklılık yaratıyor. Birlikte rekabet etmenin geliştirilmesi gerekiyor."  Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ruhi Koçak da oda olarak her türlü eğitim çalışmalarının içinde olmaya devam edeceklerini söyledi.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
Tarsus Ticaret Borsası, kuruluşunun 72. Yıldönümünde Yıldızları Zirve Yaptı
EKONOMİ

20 Mart 2024 Çarşamba 09:52

Tarsus Ticaret Borsası, kuruluşunun 72. Yıldönümünde Yıldızları Zirve Yaptı

Tarsus Ticaret Borsası, kuruluşunun 72. Yıldönümü kutlandı
09:52
Tarsus Ticaret Borsası Personellerine Ödül
12:48
Kaan Saltık'dan TSO'ya ziyaret
EKONOMİ

16 Kasım 2023 Perşembe 11:23

Kaan Saltık'dan TSO'ya ziyaret

Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak'ı ziyaret etti
11:23
Mersin Agropark Türkiye'ye model oluyor
EKONOMİ

02 Kasım 2023 Perşembe 10:08

Mersin Agropark Türkiye'ye model oluyor

10:08