::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KÖY SEYİRLİK TURNESİ SONA ERDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin, 'Yaylalarda, Köylerde Kültür-Sanat Her Yerde' sloganıyla başlattığı ve Mersin'in en ücra köşelerindeki vatandaşları sanatla buluşturduğu 'Köy Seyirlik' oyunu Silifke'nin Ören Mahallesi'nde sona erdi
KÖY SEYİRLİK TURNESİ SONA ERDİ
Haber Giriş:
30 Ağustos 2018 Perşembe 17:09

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin, 'Yaylalarda, Köylerde Kültür-Sanat Her Yerde' sloganıyla başlattığı ve Mersin’in en ücra köşelerindeki vatandaşları sanatla buluşturduğu 'Köy Seyirlik' oyunu Silifke’nin Ören Mahallesi’nde sona erdi.

Mersin’in merkeze en uzak mahallesini bile tiyatroyla buluşturmak adına yola çıkan Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ekibi, bir ay boyunca köy seyirlik oyunu turnelerini devam ettirdi. Tüm ilçelerde 7’den 70’e herkesin ilgi ile izlediği köy seyirlik oyunu mahalleliler tarafından yoğun ilgi gördü.

Mersin’de her kesim için fırsat eşitliği yaratmak ve Mersin’in merkeze en uzak mahallesini bile tiyatroyla buluşturmak adına yola çıkan Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ekibi, Köy Seyirlik oyunu turnesini tamamladı.

Köy meydanında ‘Köy Seyirlik’

Hayatında hiç tiyatroya gitme imkânı bulamamış vatandaşların ve çocukların dört gözle beklediği Büyükşehir’in tiyatro turnesi son olarak Silifkeli vatandaşlarla buluştu. Köy meydanını dolduran kalabalık tiyatro ekibi sayesinde eğlenceli bir akşam yaşarken, tiyatro oyununu ayaklarına kadar getiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkürlerini ilettiler. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Gezici Kütüphanesi’nin de eşlik ettiği etkinliklerde tiyatroyu izlemeye gelen çocuklara kitap hediye edildi.

Şahmurlu Mahallesi’nden Ahmet Doğan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkürlerini ileterek, “Daha önce buralarda böyle bir şey görmemiştik. Gençliğimde tiyatroya gitmiştim ama buralara kadar böyle bir hizmet gelmemişti. Allah Başkanımızdan razı olsun, bizler çok memnun olduk” dedi.

Çocukları ile birlikte köy meydanına tiyatro izlemeye gelen, Ören Mahallesi sakinlerinden Hasibe Can, “Köyümüzde ben daha önce böyle bir hizmet görmedim. Daha önce de hiç tiyatroya gitmemiştim. Çok beğendik, çocuklar çok eğleniyor. Başkanımıza da çok teşekkür ediyoruz, sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Arkadaşlarıyla beraber tiyatroyu izleyen Zeynep Ercan, “Tiyatroyu çok beğendik, güzel. Köyümüzde ilk defa böyle bir şey oluyor. Bu etkinliklerin devamını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

80 yaşındaki Osman dede ise bu yaşına kadar hiç tiyatro izlemediğini ve Büyükşehir Belediyesi sayesinde mahallelerine kadar gelen köy seyirlik oyununu çok beğendiğini belirterek, Başkan Kocamaz’a teşekkürlerini iletti.

Ayrıca Kırgızistan’dan Mersin’e gelen ses sanatçıları da köylülere mini bir konser vererek, en güzel şarkılarını mahalleliler için söyledi. Köylüler de Kırgızistan’dan şehrimize gelen sanatçılar ile bol bol fotoğraf çekildi.

Turne bir ay boyunca devam etti

Gülnar’da perde diyen tiyatro ekibi, 20-21 Temmuz tarihlerinde Bozyazı ilçesinin Dereköy Mahallesi ve Bozağacı Yaylası, 22 Temmuz Aydıncık İlçesinin Duruhan mahallesi, 24 Temmuz Akdeniz ilçesi Parmakkurdu mahallesinde, 25-27 Temmuz tarihleri arasında Tarsus’ta Keşli, Taşçalı, ve Böğrüeğri’de sahne aldı. Ekip, 28-29 Temmuz’da Çamlıyayla Darıpınarı ve Sarıkavak Mahalleleri, 31 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arası Toroslar ilçesi Kızılkaya, Kavaklıpınar, Höyük Alanı Yaylası, Yavca, Karboğazı ve Yüksekoluk mahalleleri, 7-9 Ağustos arası Gülnar Zeyne, Çukurasma ve Yarmasu mahallelerinde vatandaşlarla buluştu. Turne 10-12 Ağustos tarihleri arası Mut Çukurbağ, Çömelek ve Karacoğlan mahalleleri, 14 ve 15 Ağustos’ta Erdemli ilçesi Yağda ve Sorgun mahallelerinde devam edip, 16 Ağustos tarihinde Silifke İlçesi Sarıaydın Mahallesi’nde ve 17 Ağustos’ta da Silifke’nin Ören mahallesinde son buldu.(kaynak:Mersin Büyükşehir Belediyesi)

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 10:14

MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''

Cumhur İttifakı Tarsus Belediye Başkan adayı inşaat mühendisi Mahmut Tat, seçimi kazandıkları takdirde yapacağı ilk işi söyledi
10:14
SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 09:56

SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK

MAHALLESİ'NDE VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI,BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
09:56