::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kültür eski Bakanı ve CHP Genel Başkan Başdanışmanı İstemihan Talay

Kültür eski Bakanı ve CHP Genel Başkan Başdanışmanı İstemihan Talay, CHP Tarsus ilçe teşkilatını ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu
Kültür eski Bakanı ve CHP Genel Başkan Başdanışmanı İstemihan Talay
Haber Giriş:
09 Ekim 2017 Pazartesi 09:26

Kültür eski Bakanı ve CHP Genel Başkan Başdanışmanı İstemihan Talay, CHP Tarsus ilçe teşkilatını ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu.

İlçe Başkanı Ali İlk ve Yönetim Kurulu ile kalabalık bir topluluk tarafından sevgi gösterileri ve çiçeklerle karşılanan CHP Genel Başkan Başdanışmanı İstemihan Talay, 2019 Mart ayında yapılacak yerel ve aynı yıl Kasım ayında yapılması planlanan Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde birlik ve beraberlik içinde Mersin ve Türkiye genelinde büyük başarı elde edeceklerini, Mersin’de yerel seçimlerde en az yüzde 45 oy almayı hedeflediklerini söyledi.

Konuşmasına referandum öncesi ve sonrasında yaşananlarla ilgili düşüncelerini anlatarak başlayan İstemihan Talay, “Referandumda Mersin’de yüzde 64’ü geçen bir oy oranıyla büyük bir başarı elde ettik. Türkiye genelinde ise yüzde 55’leri geçen bir Hayır oyuna rağmen bazı oyunlar ve YSK’nın yanlış değerlendirmeleri sonucunda Evet oyları yüzde 51 oranında oy çıktığı açıklandı. Ancak bunun sonrasında ülkemizde yaşanan sıkıntıları hep birlikte görüyoruz. Ülke yönetimi tek kişinin kontrolünde. Tek kişinin her şeye hakim olduğu, her kararı tek başına aldığı yeni Cumhurbaşkanlığı sisteminin sakat olduğu bugün çok daha iyi anlaşılmaktadır. Bir bakıyorsunuz ‘şunu kaldıralım’, bir bakıyorsunuz halkın oylarıyla seçilmiş belediye başkanlarını istifa ettiriyor.  Bunun adı demokrasi değil tek kişilik rejimdir. Bakın bunlara karşın yaptığı eylemler ve söylemleriyle halkın tek umudu haline gelen CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu referandum öncesinde CHP dışındaki güçleri de yanına toplayarak büyük bir başarıya imza attı. Ardından Adalet Yürüyüşü başlattı ve Çanakkale’de Hak, Hukuk, Adalet Çalıştayı yaparak kamuoyunun dikkatlerini CHP’de yoğunlaştırdı. İşte bu birlik ve beraberlik içindeki gücümüzle hedefimiz 2019 yerel ve Milletvekilliği ile Cumhurbaşkanlığı seçimleridir” dedi.

2019 yerel ve Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin büyük bir başarı göstereceğine yürekten inandığını belirten İstemihan Talay, şunları kaydetti:

“2019 Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AKP’yi sandığa gömeceğiz. Ama bunun öncesinde 2019 yerel seçimlerinde referandum da hayır oylarının çıktığı 15 Büyükşehirde Cumhuriyet Halk Partisi’nin adaylarının fark atarak kazanması için el ele, gönül gönüle olacağız. Mersin Büyükşehir’de hedefimiz yüzde 45 oy oranının üzerine çıkmak. Bizim böyle bir potansiyelimiz var. Biz yeter ki birlik ve beraberlik içinde olalım, el ele gönül gönüle olalım. Yüzde 45’in de üzerine çıkarız. Böyle bir başarıyı diğer Büyükşehirlerde de göstereceğiz. Bundan emin olun, biz kendimize güveniyoruz.  Yerel seçimlerde elde edeceğimiz zaferi Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde de göstererek başarımızı taçlandıracağız. Böylece ülkemizde Atatürk ilkeleri doğrultusunda laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti anlayışını her alanda hakim kılacağız. Bu başarıyla insanlardaki baskı, korku ve algı ortadan kaldırılmış olacaktır.”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’nin aydınlık geleceği olduğunun altını çizen İstemihan Talay, “Her birimiz kimseyi ötelemeden, Türk, Kürt, Arap, Alevi-Sünni demeden el ele vererek, sadece vatanımızı düşünerek hareket etmeliyiz. Bu vatan için dünde canımızı veriyorduk, bugün de vermeye hazır bir anlayışla herkesi yanımıza almak gibi tarihi bir görevimiz olduğunu unutmayalım.“ dedi.

Basın mensupları ve partililerin sorularını da yanıtlayan İstemihan Talay, bazı aday adaylarının kendilerinin Genel Başkanın adı şeklinde yorumladıklarına ilişkin sorularına karşılık ise, “Sayın Genel Başkanımızın belirlediği bir aday yoktur. Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını vakti zamanı geldiğinde Sayın Genel Başkanımız açıklayacaktır. Sayın Genel Başkanımızın adaylık konusunda hiç kimseye verilmiş bir sözü yoktur. Hiç kimse kendisini aday gibi göstermesin. Bu doğru değil. Bakın biz burada 2019 yerel ve genel seçimlerinde büyük bir başarıya imza atmak için hedef gösteriyoruz. Hepimiz çok ama çok çalışıp, başarıyı yakalamak zorundayız. İfade ettiğim gibi Mersin’de yerel seçimlerde en az yüzde 45 oy almayı hedefliyoruz. Biz halkımızı sandığa götürerek CHP’nin sandıktan zaferle çıkması için çalışacağız. Bizim hedefimiz yerel seçimleri kazandıktan sonra Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmaktır. Biz bunu başaracağız.” Diye konuştu.

İstemihan Talay ayrıca kendisine Türkiye’nin dört bir tarafından büyük teveccüh gösterilmesinden büyük gurur duyduğunu belirterek, “Biz apartman, yat kat sahibi olmadık. Onun yerine gönül sahibi olduk. Hangi görevde olursak olalım, biz toplum için, halk için varız” şeklinde sözlerini tamamladı.(kaynak:CHP Tarsus ilçe teşkilatı)

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
ABDURRAHMAN ALTINSUCU'NUN YENİ YÖNETİM KURULU ONAYLANDI
SİYASET

20 Mart 2024 Çarşamba 17:33

ABDURRAHMAN ALTINSUCU'NUN YENİ YÖNETİM KURULU ONAYLANDI

Ak Parti Tarsus İlçe başkanı Av.Abdurrahman Altınsucu'nun yeni yönetim kurulu onaylandı
17:33
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç'ın Proje Tanıtım Toplantısı
SİYASET

14 Mart 2024 Perşembe 09:03

CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç'ın Proje Tanıtım Toplantısı

SEÇER''5 YILLIK SÜREÇTE ALİ BOLTAÇ'IN VE TARSUSLULARIN YANINDA OLACAĞIZ''
09:03
MERSİN'İN HİZMETKARI OLMAYA GELİYORUZ”
SİYASET

10 Mart 2024 Pazar 11:18

MERSİN'İN HİZMETKARI OLMAYA GELİYORUZ”

Başkan Serdar Soydan, 100 Projesini kamuoyu ile paylaştı: “100 projemiz ve %100 belediyecilik anlayışımızla harekete geçiyoruz”
11:18