::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KURBAN BAYRAMINDA BİRDEN FAZLA KESECEĞİNİZ KURBANLARINIZIN BAĞIŞINA TALİBİZ

Tarsus Müftüsü Ali Can, basın toplantısı düzenledi
KURBAN BAYRAMINDA BİRDEN FAZLA KESECEĞİNİZ KURBANLARINIZIN BAĞIŞINA TALİBİZ
Haber Giriş:
22 Temmuz 2019 Pazartesi 08:40

Tarsus Müftüsü Ali Can, basın toplantısı düzenledi.

Can, Tarsus’ta  Müftülük olarak yaptıkları faaliyet hakkında bilgi verdi. Kurban bayramı öncesi kurban bağışı desteği istedi.
Müftü Can,    düzenlediği toplantıda, 2019 yılı Temmuz ayı itibariyle Müftülük bünyesinde bulunan Cami ve Kur’an kurslarında yaş sınırlaması olmaksızın toplam 18 bin vatandaşımıza Kuran eğitimi hizmetini ulaştırdıklarını söyledi.

Müftü Can, Üniversite gençliğinin dini ve manevi konularda soru ve sorunlarına en kısa yoldan, en doğru şekilde yanıtlar bulmaları, dinine, vatanına ve milletine sadık, kendine, insanlığa faydalı birer fert olmaları hedefiyle, alanında uzman diyanet personelimiz aracılığıyla, gençlere destek olmak için Gençlik Koordinatörlüğü kurulduğunu söyledi.

KURBAN BAĞIŞI

Müftü Can,  “Vekalet yoluyla bağışlanan kurbanlarla gönül coğrafyamızda kurban sevincini ve neşesini birlikte yaşamayı hedefliyoruz. Müftülüğümüz tarafından İlçemizde 2018 yılında 500 adet vekalet yoluyla kurban  kabul edilirken, bu sene iki katına çıkarmayı hedeflemekteyiz. Müftülüğümüz bünyesindeki din görevlilerimizden oluşan bir ekibimizle vatandaşlarımızın dini hassasiyetlerini istismar etmek isteyen güruhlara fırsat vermeden sahada etkin bir şekilde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.” diye konuştu.

Can, İlçe müftülüğü bünyesinde merkez ve mahallerinde toplam 263 Camide, 405 yaz Kur’an kursunun faaliyette olduğunu belirterek bu kurslarda 18 binden fazla insanın  kurs gördüğünü belirterek “Gayemiz, dünya ve ahirette ebedi mutluluğa erişebilmek için, Din-i Mübin-i İslam’ın rahmet çağrısıyla insanlarımızı buluşturma yolunda var gücüyle çalışmak, aziz ve gazi milletimize hizmetkar olabilmektir. Hedefimiz; başkanlığımızın hedeflerine, vizyon ve misyonuna uygun olarak din gönüllüsü kardeşlerimle beraber ekip ruhuyla hareket etmektir” dedi.
 

 

 

 

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google