::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KURBANLIKLARIN KİLOGRAM FİYATLARI BELLİ OLDU

Tarsus Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Nail Uçak, kurbanlık küçükbaş kilogram fiyatının 26, büyükbaş fiyatının da 21 lira olduğunu bildirdi
KURBANLIKLARIN KİLOGRAM FİYATLARI BELLİ OLDU
Haber Giriş:
31 Temmuz 2019 Çarşamba 09:54

Tarsus Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Nail Uçak, kurbanlık küçükbaş kilogram fiyatının 26, büyükbaş fiyatının da 21 lira olduğunu bildirdi

Uçak, her yıl kurbanlık fiyat belirleme komisyonu oluşturduklarını bu görevin tüm kendilerine ait olduğunu belirterek; küçükbaş hayvanlar için kurbanlık kilogram fiyatının 26, büyükbaş fiyatının da 21 lira olarak belirlendiğini ifade ettiği açıklamasında, Belediyelerin kurban satış ve kesim yerlerini belirlediğini değinerek, üreticilerin hayvan sevkiyatına başladığına da işaret etti.

Bu yılki kurbanlık fiyatlarının son bir yılda yaşanan enflasyon artışına nazaran  geçen yıla oranla kurbanlık fiyatlarına yansımadığını ifade eden Uçak, "Türkiye genelinde Kurbanlık fiyatları ilgili  Esnaf  Odalarınca oluşturulan komisyonlarca belirlenmektedir. Kentimizde de yıllardır kurbanlık fiyatları Odamızın Başkanlığında oluşturulan komisyonca belirlenmektedir."

Başkan Uçak, kurbanlık fiyatlarının belirlenmesi amacıyla kurulan komisyonumuz, üreticilerin yem girdilerinden, hayvanların beslenme ve barınma şartları ile hayvanların sağlık kontrollerine kadar tüm girdilerin hesap edildiğini, vatandaşın kurbanlık alırken içlerinin rahat olmasını ifade etti.

"Geçen yıla oranla yem girdileri maliyeti % 100 e yakın arttı. Üreticimiz bu zor ekonomik şartlarda hayvanlarının beslenme ve barınmalarına, özellikle hayvanların hijyenik koşullarda, sağlıklı yetiştirilmesine kadar azami önemi gösterdiler. Belediyeden talebimizi bir daha yinelemek istiyorum Kurban satış ve kesim alanlarındaki hazırlıklarına ilaveten satışların ve kesimlerin denetlenmesi.  Belediyemizden komisyonumuzca belirlenen fiyatı halkımıza duyurması, kesimlerde ise tüm kurbanlıkların sağlık kontrollerini yapmalarıdır."

Başkan Uçak, "Çok zayıf olan, gebe veya yeni doğum yapmış olan, yüksek ateşi olan, çok genç ve etleri olgunlaşmamış olan, kılları karışık ve mat halde olan, bakışları ve dış görünümü canlı olmayan, salya akıntısı bulunan, uzuvları eksik olan kurbanlıkları satın almayın. Bu konuda da belediyemizin veteriner hekimlerinin kesim esnasında çok dikkatli davranmalarını istiyoruz."

Kurbanlık fiyatlarını tekrar hatırlatan Başkan Uçak,

"Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kentimizde küçükbaş  canlı hayvan kilogram  fiyatı 26 TL/kğ ve büyükbaş 21 TL/kğ olarak belirlenmiş olup, büyük baş kesimi azami 300 TL/adet , küçük baş kesim ise azami 50 TL/ adet 'tir. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, hayvan satış yerleriyle ilgili belediyemiz 5 ayrı satış noktası ve kesim noktası tespitinde bulunmuştur. Belediyemizden,  bu yerlerde hazırlıklarını tamamlamasını , kurallara uygun, hijyenik ortamda satış yapılmasına yönelik tüm tedbirleri almasını , tarafımızca belirlenen satış ve azami kesim fiyatlarının kamuoyuna duyurmasını önemle rica ederiz." dedi.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google