::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kutalmışoğlu Geleneksel ve Atlı Okçuluk Spor Kulübü Tesisi

Kutalmışoğlu Geleneksel ve Atlı Okçuluk Spor Kulübü Tesisi 14 Eylül Cuma Günü Açılıyor
Kutalmışoğlu Geleneksel ve Atlı Okçuluk Spor Kulübü Tesisi
Haber Giriş:
13 Eylül 2018 Perşembe 10:27

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can,  ata sporlarımız arasında önemli yer tutan okçuluğu gelecek nesillere taşıyor.

Tarsus Belediyesi'nin, Kırklarsırtı Mahallesi’nde yaptırdığı ‘Kutalmışoğlu Geleneksel ve Atlı Okçuluk Spor Kulübü’ tesisi 14 Eylül 2018 Cuma saat 17.00’da törenle açılacak.

Belediye Başkanı Şevket Can, geçmişi geleceğe taşıdıklarını, okçuluğun Türk kültüründe önemli yeri olduğunu söyledi.

Başkan Can, “Geçmişten geleceğe bir köprü görevi gören milli kültürümüzde, geleneksel atlı ve yaya okçuluğunun yeri çok farklıdır. Bilim ve sanatın birlikte nakşedildiği ok ve yaylarımız, bugün tekrar dünya genelinde yapılan geleneksel yarışmalarda kullanılmaya başlanmıştır. Türk okçuluğuna daha fazla önem verilmesi açısından çok önemlidir. Tarsus Belediyesi olarak ‘Kutalmışoğlu Geleneksel ve Atlı Okçuluk Spor Kulübü’nün bu tesiste Geleneksel Türk Okçuluğu’nu yaşatması, genç yaşlı, kadın, erkek her yaştan hemşehrimize okçuluk sanatı öğretmesi ata mirasımıza sahip çıkarak, Türk okçuluğunun maneviyatını başta olmak üzere bilim, spor ve savaş sanatı olarak en iyi şekilde temsil etmesi bölgemizde bir ilk olacaktır. Açılışını yapacağımız tesisimizde,  atış alanı ok Atölyesi, yönetim odası ve mutfak bulunuyor” dedi.

Başkan Can, Kırklarsırtı Mahallesi Kırklar Stadyumu yanında bulunan tesisin 14 Eylül 2018 Cuma günü saat 17.00’da törenle açılacağını, açılışa bütün hemşehrilerinin davetli olduğunu söyledi.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google