::
18 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kutlu Doğum haftası

Tarsus Müftüsü Hayri Erenay, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Tarsuslulara ücretsiz 10 bin Kuran-ı Kerim dağıtılacağını bildirdi.
Kutlu Doğum haftası
Haber Giriş:
10 Nisan 2015 Cuma 20:39

Tarsus Müftüsü Hayri Erenay, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle  Tarsuslu’lara  ücretsiz 10 bin Kuran-ı Kerim dağıtılacağını bildirdi.

Şelale Otağında  düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında Kutlu Doğum haftasının islam alemine hayırlara  vesile  olması temennisinde  bulunan Müftü Erenay, Tarsus müftülüğü olarak Kutlu doğum haftasını  dolu dolu kutlayacaklarını  belirtti.

Müftü Erenay, bu yılki Kutlu Doğum Haftasında Daha iyi bir dünya için, sevgi, saygı, merhamet ile Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı konulu tema işleneceğini ifade ederek Tarsus Müftülüğü olarak 14-20 Nisan 2015 kutlu Doğum Haftası programının açılış törenini yapacaklarını  ifade  eden Müftü Erenay, aynı  gün  akşam saat 20:00’de Tarsus Spor Salonunda  Prof. Dr. Abdullah Kahraman tarafından  konferans ile Kutlu Doğum haftasının ilk gününü  tamamlayacağız.  15 Nisan Çarşamba günü ise Makam-ı Danyal Meydanında saat 19:30’da Tasavvuf Musikisi dinletisi  sunulacak. Hafta  boyunca  ise Yarenlik Alanında  Kitap Standı kurulacaktır. Camilerimizde  programlar  düzenlenmiştir.Tüm halkımız kutlu doğum haftasına  davet ediyorum”dedi.

14 Nisan Salı günü saat 10:00-12:00 saatleri sarasında makam-ı Danyal Meydanı“Bu yılki etkinliklerimiz içinde Şehit aileleri ziyareti, yeni doğan ailelerin bebeklerine hediyeler, Yarenlik alanında Hocaefendiler ve bayan hocalarımızın halka çiçek takdimi, konferanslar Tasavvuf Müziği etkinliği gibi çalışmalarımız var. Ayrıca protokolü ziyaret ederek etkinliklerimiz  hakkında bilgi verip onlarıda etkinliklerimize davet ediyoruz”

14 Nisan günü  başlayacak olan kutlu Doğum Haftası  etkinliği çerçevesinde kahvehanelere broşürler dağıtılacağını, hastane ve cezaevi ziyaretlerinde  bulunulacağını  hatırlatan Müftü Erenay ayrıca ,  aynı  gün sabah toplu taşıma araçlarında yolculuk yapan vatandaşlara  ücretsiz Kuran-ı kerim dağıtımına  başlanacağını kaydetti.

Müftü Erenay Konuşmasının sonunda,  kutlu Doğum Haftası  etkinlikler kapsamında  Tarsus Müftülüğüne destek veren Tarsus kaymakamı Hasan Göç’e, mersin Büyükşehir Belediye Başkanı  Burhanettin Kocamaz’a, Tarsus belediye Başkanı Şevket Can ile Tarsus Müftülüğü metevelli heyetine  tek tek teşekkür ettiğini  sözlerine  ekledi.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google