::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri, Vali Çakacak'ın Katılımıyla Başladı

Bu yıl, ‘Hz. Peygamber ve Güven Toplumu' teması çerçevesinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası açılışı Vali Özdemir Çakacak'ın da katıldığı programla gerçekleştirildi.
Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri, Vali Çakacak'ın Katılımıyla Başladı
Haber Giriş:
20 Nisan 2017 Perşembe 11:26

Bu yıl, ‘Hz. Peygamber ve Güven Toplumu’ teması çerçevesinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası açılışı Vali Özdemir Çakacak’ın da katıldığı programla gerçekleştirildi.

 

Mersin valiliği basın ve Halkla İlşkiler Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre

 

Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda İl Müftülüğünce düzenlenen programa Vali Çakacak’ın yanı sıra; Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Prof.Dr.İsmail Karagöz, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun,  Mersin Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Coşkun Teymur, İl Protokolü STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ve sinevizyon gösterimi ile devam eden programda bir konuşma yapan Vali Özdemir Çakacak, Peygamber Efendimiz’ in kutlu doğumunu sevgiyle ve tazimle yâd ederek başladığı konuşmasında, en büyük görevlerimizden birinin Peygamberimizin hatırasına ve emanetine hep birlikte sahip çıkmak ve gelecek kuşaklara taşımak olduğuna işaret ederek, Yüce Dinimizin tüm öğretileri ve Peygamber Efendimizin tutum ve davranışlarının hepimiz için yol gösterici olduğunu belirtti.

 

Konuşmasının devamında Milletimiz’in bugüne kadar Peygamber Efendimizin yolunda yürüyerek, doğulusu batılısıyla, kuzeylisi güneylisiyle farklı dil, din, kültür ve etnik yapıdan bütün insanlar ile vatanımızda birlik ve beraberlik içerisinde yaşamını sürdürdüğüne dikkat çeken Vali Özdemir Çakacak;  bugüne kadar farklı dil, din, kültür ve etnik yapıdan bütün insanlar ile cennet vatanımızda birlik ve beraberlik içerisinde yaşamını sürdüren Milletimizin her zaman birlikten, kardeşlikten, sevgi ve şefkatten yana olduğunu, haktan ve adaletten ayrılmadığını da sözlerine ekledi.

 

 

Vali Özdemir Çakacak konuşmasını, güven ve barış anlamına gelen İslam ve herkesin emin olduğu kimse anlamına gelen Müslüman kavramlarının; güvensizlik, kargaşa ve terör kavramları ile bir arada bulunmasının mümkün olmadığına dikkat çekerek, kendisine güvenilmeyen, başkalarına zarar veren ve çirkin emellerine yüce dinimizi alet eden kimselerin İslam dini ile bir ilgisinin olamayacağını söyleyerek noktaladı.

 

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ise konuşmasında, bu yıl ki Kutlu Doğum Haftası kutlamalarının konusunun “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” olduğunu belirterek, tema anlamında “Güven” in hem ülkemizin hem bulunduğumuz coğrafyanın hem de dünyanın ana konularından bir tanesi olduğunu ifade etti.

 

Program, protokol konuşmaları ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Prof. Dr. İsmail Karagöz tarafından  “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu konferans verilmesi ile sona erdi. (kaynak:Mersin Valiliği)

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 10:14

MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''

Cumhur İttifakı Tarsus Belediye Başkan adayı inşaat mühendisi Mahmut Tat, seçimi kazandıkları takdirde yapacağı ilk işi söyledi
10:14
SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 09:56

SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK

MAHALLESİ'NDE VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI,BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
09:56
MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ
GÜNCEL

25 Mart 2024 Pazartesi 11:29

MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ

11:29