::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kuvayi Milliye ve Halkkent Spor Kulüpleri

Kuvayi Milliye ve Halkkent Spor Kulüpleri, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya, spora ve sporcuya sunduğu katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.
Kuvayi Milliye ve Halkkent Spor Kulüpleri
Haber Giriş:
28 Temmuz 2018 Cumartesi 19:03

Mersin’in en köklü ve başarılı amatör spor kulüplerinden Kuvayi Milliye ve Halkkent Spor Kulüpleri, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya, spora ve sporcuya sunduğu katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

 

Toroslar Belediyesi’nin Halkkent Mahallesi’nde tahsis ettiği spor sahasında çalışmalarını sürdüren iki spor kulübünün de yeni dönem yaz spor okullarının açılışını yapan Başkan Hamit Tuna; “Türk futboluna milli sporcular yetiştiren amatör spor kulüplerimizin başarılarıyla gurur duyuyoruz” dedi.

 

Saygı  Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış programında; kulüp yöneticilerinin ve sporcuların yoğun ilgisiyle karşılanan Başkan Tuna, 15 yıllık görev süreleri içerisinde gerçekleştirdikleri planlı çalışmalarla Toroslar'ı sağlık, eğitim ve gençlik yönünde öne çıkardıklarını ve  alt yapı çalışmalarıyla da Toroslar Belediyesi’ni Çukurova bölgesinde en çok spor tesisine sahip bir belediye konumana getirdiklerini söyledi.

 

Yaz Spor Okulları ile çocukların enerjilerini en iyi şekilde değerlendirmelerini ve kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını amaçladıklarını belirten Başkan Tuna; “Çalışma yol haritamızda öncelikle sağlık, eğitim ve gençlik dedik ve bu konuda Toroslar  Beledyesi’ni Çukurova Bölgesinin en çok spor  tesisine sahip belediye konumuna getirdik.Alt yapısını yaptığımız sahalarımızdan bir tanesi de Kuvayi Milliye Spor Kulübü’ne tahsis ettiğimiz bu merkezdir.Bizim istediğimiz bu sahalarımız hiçbir zaman boş kalmasın.Buraya çocuklarımız ve gençlerimiz gelsin ve enerjilerini boşaltsınlar. Toroslar Belediyesi Spor Kulübü olarak biz de her yıl futbol, basketbol, tenis ve yüzme branşlarında  yaz spor okullarımızı açıyoruz.Bu çocuklarımız değerli hocalarımızın nezaretinde istedikleri branşta eğitimlerini alarak, yeteneklerini gösteriyorlar. Bu yıl da Kuvayi Milliye Spor Kulübü’nün 500 sporcusu, Toroslar Belediyesi Spor Kulübü’nün yaklaşık 600 sporcusu futbol okullarımıza geliyorlar.Spor ve sanat eğitimle pekiştirildiğinde çok daha verimli oluyor.Türk futboluna kazandırdığımız değerli yeteneklerimiz de bu sahalarımızdan çıkıyor.Toroslar Belediyesi olarak amatör spor kulüplerimize saha konusunda destek vermekten dolayı büyük mutluluk duymaktayız.Futbol anlamında da ayağı topa yakışan gençlerimizi gerek amatör kulüplerimizden gerekse Belediyemizin Spor Kulübü’nden seçerek, profesyonel kulüplere sevk edecek pozisyonlara getiriyoruz. ‘Bütün ümidim gençliktedir’ diyen Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa  Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi bizim de Toroslar Belediyesi olarak hedefimiz; beyni bilgi ile dolu, sporcu kimlikleriyle öne çıkan, teknolojiyi yakından takip eden, vizyonlu, ufuklu ve Türk Milleti’nin değerlerine sahip çıkan bir gençlik yetiştirmektir.Rabbim, bu çocuklarımızın eğitim ve sporcu kimlikleriyle yollarını ve bahtlarını açık eylesin.Biz her anlamda çocuklarımızın yanındayız.Çünkü bir milletin geleceğe umutla bakabilmesinin tek yolu gençlerini doğru yetiştirmekten geçer” dedi.

 

Kuvayi Milliye Spor Kulübü’nün, milli sporcular ve profesyonel liglerde forma giymiş oyuncular yetiştiren bir kulüp olduğunu ifade eden Başkan Tuna; “Kuvayi Milliye Spor Kulübü kentimizin köklü ve başarlı kulüplerinden bir tanesidir.Profesyonel spor kulüplerine birçok sporcu gönderdiler.Başarılarından dolayı kulüp yöneticilerimizi ve sporcularımızı kutluyorum. Yaşadığımız zaman diliminde çocuklarımızla ilgili olmamız çok önemlidir. Çocuklarımızı yetiştirirken ilgi, bilgi ve takip diyoruz. Çocuklarınızla ilgili olacaksınız, yetiştirmede bilgili olacaksınız ve onları takip edeceksiniz. Takip noktasında da bu zeminlerde çocuklarımızı her zaman takip edeceğiz ve ailelerimize imkanlarımız ölçüsünde desteklerimizi sunacağız. Onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın yolu sportif ve sosyal faaliyetlere yönlendirmekle sağlanabilir.İlçemizdeki her çocuğumuzu istedikleri branşta sporcu yapmaya kararlıyız” dedi.

 

          Başkan Tuna’nın konuşmasının ardından Kuvayi Milliye Spor Kulübü Başkanı Kemal Gündüz ile Halkkent Mahalle Muhtarı ve Spor Kulübü Başkanı Mehmet Çetin, spora ve sporcuya sunduğu katkılarından dolayı Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya birer teşekkür plaketi takdim etti.Başkan Tuna daha sonra sporculara forma dağıtarak, onlarla birlikte futbol oynadı.(kaynak:Toroslar Belediyesi)

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
LİG ŞAMPİYONU TARSUS BELEDİYESİ OLDU
SPOR

09 Nisan 2023 Pazar 13:26

LİG ŞAMPİYONU TARSUS BELEDİYESİ OLDU

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nde mücadele eden Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, emin adımlarla ilerleyerek ligi şampiyon olarak tamamladı
13:26
MSK RAKİP DİNLEMİYOR: 82-95
SPOR

26 Mart 2023 Pazar 17:12

MSK RAKİP DİNLEMİYOR: 82-95

17:12
MSK FİNAL VURUŞUNU YAPTI: 70-87
SPOR

27 Kasım 2022 Pazar 19:07

MSK FİNAL VURUŞUNU YAPTI: 70-87

19:07