::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

LIFE PROJESİ, GİRİŞİMCİLERE KAPILARINI AÇTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi'yle çeşitli toplumsal ve sosyal konularda işbirliği çalışmalarını sürdüren Uluslararası Kalkınma Yönetimi (İdema), gıda endüstrisi alanında yaratıcı ve inovasyon tabanlı fikirlerini ortaya koyan girişimcilere, LIFE Projesi'yle alan açtı
LIFE PROJESİ, GİRİŞİMCİLERE KAPILARINI AÇTI
Haber Giriş:
16 Kasım 2019 Cumartesi 10:22

Mersin Büyükşehir Belediyesi’yle çeşitli toplumsal ve sosyal konularda işbirliği çalışmalarını sürdüren Uluslararası Kalkınma Yönetimi (İdema), gıda endüstrisi alanında yaratıcı ve inovasyon tabanlı fikirlerini ortaya koyan girişimcilere, LIFE Projesi’yle alan açtı

İdema’nın Mersin’deki merkezi İnogar’da eğitimlerini alan girişimciler, LIFE Ürünleri etkinliğinde açtıkları stantlarla ürünlerini sergiledi. Etkinliğe katılan Meral Seçer, stantları tek tek dolaşıp ürünleri inceledi. Ürünler hakkında verilen bilgileri dikkatle dinleyen Meral Seçer, çoğunluğu kadınlardan oluşan girişimcilere moral oldu.

Girişimciler deneyimlerini hazırlanacak kitapta paylaşacak

LIFE Projesi (Gıda Girişimciliği Aracılığı ile Yenilikçi Geçim Kaynakları) sağlanan fonlarla girişimcilere iş yaratmayı ve kültürler arası katılımı destekleyip teşvik etmeyi amaçlıyor. Bu çerçevede “LIFE Kuluçka Üyeler” adı verilen girişimcilere gıda işletmesinin nasıl kurulacağı üzerine 60 saatten fazla özel eğitim ve grup çalışması verildi.  Benzersiz şekilde tasarlanmış, küçük ölçek belgeli, ticari sınıf mutfak kullanımından da yararlanan üyelere, mentorluk ve koçluk desteği de sunuldu. İnsandan insana yemek yoluyla kültür alışverişine önem veren LIFE Projesi kapsamında üyeler, bir etkinlik dizisi ve yemek kitabı geliştirerek, yemek girişimcisi olarak yolculuklarını paylaşacak.

“Makarna Bank Projesi bir kadın projesi”

Girişimcilerden Cemile Koçkal, hazırladığı Makarna Bank Projesi ile tanıtım gününde yerini aldı. Kendi markasını oluşturmayı amaçladığını belirten Koçkal,  “LIFE Projesi kapsamında Makarna Bank Projesi’ni burada aldığım eğitimlerle hayata geçirmeye çalışıyorum. Makarna Bank Projesi bir kadın projesi. Daha çok makarna üzerine çalışma yapılan ve bunun yan ürünleri olarak mantı ve erişte üzerine çalışması olan bir proje. Bu proje kapsamında bu ürünleri geliştirmeye, kendi markamı oluşturmaya çalışıyorum. Buradaki beklentim, yatırımcı ve reklam gibi alanlarda destek bulabilmek” dedi.

“Maranne kadın ve anne mutfağı demek”

Abla ve kardeş girişimciler Birsen Yel ile Semira Özbaş da el ele vererek, yeni yolculuklar için kolları sıvadı. Hazırladıkları ürünleri inovatif formlarda sunan kardeşler, markalarını farklı modellerle iş piyasasına kazandırmak istiyor. Birsen Yel, ürünlerden bahsederek, “İçli köfte, hurmalı mamul, baharatlı simitlerimiz, acılı ekmeğimiz var. Bunları evde yapıp getirdik. Beğeniye sunuyoruz. Bunlar bizim ürünlerimiz, daha farklı çok fazla ürünümüz var. İsteyen herkese ulaşabilme imkanımız var” dedi.

Kardeşi Semira Özbaş ise markalarından ve hedeflerinden bahsederek, “Maranne bizim LIFE’a katıldığımız proje markamız. Maranne kadın ve anne mutfağı demek. Bizim amacımız mutfaklarda annelerimizin yaptığı, katkı malzemesi olmayan bütün gıda ürünlerini anne mutfağında üretip market usulü satmak. Catering şeklinde hizmet vermek olabilir, toplu veya kiloyla satış yapmak olabilir” diye konuştu.  

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 10:14

MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''

Cumhur İttifakı Tarsus Belediye Başkan adayı inşaat mühendisi Mahmut Tat, seçimi kazandıkları takdirde yapacağı ilk işi söyledi
10:14
SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 09:56

SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK

MAHALLESİ'NDE VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI,BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
09:56
MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ
GÜNCEL

25 Mart 2024 Pazartesi 11:29

MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ

11:29