::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Liman-Hal Kavşağı ve Akbelen Bulvarı Köprülü Kavşak çalışmaları

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, ‘Liman-Hal Kavşağı' ve ‘Akbelen Bulvarı Köprülü Kavşak' çalışmalarını yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı
Liman-Hal Kavşağı ve Akbelen Bulvarı Köprülü Kavşak çalışmaları
Haber Giriş:
04 Haziran 2018 Pazartesi 04:21

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, ‘Liman-Hal Kavşağı’ ve ‘Akbelen Bulvarı Köprülü Kavşak’ çalışmalarını yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Vali Ali İhsan Su’nun da eşlik ettiği incelemelerine Liman-Hal Kavşağı şantiyesinde başlayan Bakan Elvan, inşa çalışmalarını yerinde inceleyerek son durum hakkında Karayolları 5.Bölge Müdürü Yakup Dost’tan bilgi aldı.

Bakan Lütfi Elvan, Liman-Hal Kavşağı’nın bölgeyi önemli ölçüde rahatlatacak olan çok önemli bir köprülü kavşak olduğunu belirterek, bu kavşak ile birlikte Bekirde Kavşağı ve Kazanlı Kavşağı da dahil olmak üzere 4 tane büyük kavşağın önümüzdeki ay tamamlanmış olacağını ifade etti.

Kavşağın %95 oranında tamamlandığını ve çalışmaların aralıksız bir şekilde devam ettiğini de sözlerine ekleyen Bakan Elvan; “Sadece bu bölgedeki köprünün uzunluğu bin metre civarında. Yine Bekirde ve Kazanlı’da da kavşaklarımız olacak. Liman’dan Kazanlı’ya kadar olan yolun 7.7 kilometrelik kısmını 8 şeride çıkararak bu kesimde hiçbir trafik ışığıyla karşılaşmadan doğrudan ulaşım imkânına kavuşmuş olacağız. Biliyorsunuz Mersin-Adana D-400 Karayolu toplam 67 kilometre, bu 67 kilometrenin geri kalan kısmını da 8 şeride çıkaracağız. İnşallah önümüzdeki ay 7.7 kilometrelik kesim, köprülü kavşakla birlikte önemli ölçüde tamamlanmış olacak ve kavşağımız önümüzdeki ay hizmete girecek” ifadelerini kullandı.

Liman-Hal Kavşağı incelemelerinin ardından ‘Akbelen Bulvarı Köprülü Kavşak’ çalışmalarını yerinde inceleyen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, bu yatırımlar ile ilgili devam eden çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

 

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Vali Ali İhsan Su’nun da eşlik ettiği incelemeler sırasında yaptığı açıklamada, Mezarlık Kavşağı ve Akbelen Bulvarı’nın özellikle yaz aylarında trafiği oldukça yoğun bir yol olduğunu belirterek; “Köprülü kavşakla birlikte bu yoğunluğu ortadan kaldıracağız, otobana olan bağlantıyı daha rahat bir hale getirmiş olacağız. Burası son derece kapsamlı, aynı zamanda içerisinde 140 metrelik tüneli de bulunan bir kavşak. İki katlı kavşaktaki çalışmalarda sona doğru geliyoruz. İnşallah 13 Haziran’da açılışını gerçekleştireceğiz. Bu köprülü kavşağı bitirdikten sonra ikincisini de inşa etmeye başlayacağız.” şeklinde konuştu.

Bakan Elvan sözlerini, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün bir başka önemli projesi olan Kargıpınarı’ndaki köprülü kavşak çalışmasının 13 Haziran itibariyle tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacağını ifade ederek noktaladı.

 

İnceleme, Bakan Elvan’ın projede gelinen son durum ve devam eden çalışmalar hakkında yetkililerinden bilgi alması sonrasında, şantiye alanının gezilmesiyle sona erdi.(kaynak:Mersin Valiliği)

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google