::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lisanslı depoculuk sistemi istişare edildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Ticaret Borsalarının başkanları ile video konferans aracılığıyla bir araya geldi
Lisanslı depoculuk sistemi istişare edildi
Haber Giriş:
07 Ekim 2020 Çarşamba 12:25

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Ticaret Borsalarının başkanları ile video konferans aracılığıyla bir araya geldi.

 

Borsa Başkanı Murat Kaya’nın da katıldığı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Başkanlığında gerçekleşen Lisanslı Depoculuk toplantısı webinar üzerinden gerçekleşti.

 

Toplantıda, lisanslı depoculuk sisteminin durumu, yaşanan sıkıntılar ve bu uygulamayı daha da geliştirip yaygınlaştırmak için yapılması gerekenler istişare edildi.

 

Lisanslı depoculuk sistemi ile ilgili taleplerini dile getiren Başkan Murat Kaya, uzun süreli depolanabilen ve standardize edilebilen tarım ürünlerinin korunması amacıyla alınması gereken önlemleri Video konferans ortamında gerçekleşen toplantıda istişare ettiklerini ifade etti.

 

Başkan Murat Kaya, dünyada tarım ticareti sisteminin hızla değiştiğini ve bu değişim de lisanslı depoculuğun önemine dikkat çekti.

 

Tüm tacir ve çiftçilerin lisanslı depoculuk sistemini iyi tanıması ve bu konuda yeterli bilgiye sahibi olması gerektiğine değine Başkan Murat Kaya, “Lisanslı depoculuk tarım ticaretini kolaylaştıran, teşviklerle üreticisine, tüccarına, sanayicisine değer katan ve ürünü her türlü tehlikeye karşı koruma altına alan bir sistemdir. Depolanabilir ürün deyince aklımıza ilk gelen hububat ürünleridir. Dolayısıyla ülkemizde de lisanslı depoculuk sistemi şu an hububatın üzerinde şekillenmiş durumda. Bu nedenle lisanslı depoculuk hakkında bilinçlenmemiz ve bu sistemin gelişmesine yönelik adımlar atmamız dünya tarım ticaretindeki konumumuz açısından önem arz etmekte.” Dedi

Paylaş:  Facebook Twitter Google
Tarsus Ticaret Borsası Personellerine Ödül
12:48
Kaan Saltık'dan TSO'ya ziyaret
EKONOMİ

16 Kasım 2023 Perşembe 11:23

Kaan Saltık'dan TSO'ya ziyaret

Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak'ı ziyaret etti
11:23
Mersin Agropark Türkiye'ye model oluyor
EKONOMİ

02 Kasım 2023 Perşembe 10:08

Mersin Agropark Türkiye'ye model oluyor

10:08
SABRİ TEKLİ GÜVEN TAZELEDİ
EKONOMİ

29 Mayıs 2023 Pazartesi 09:45

SABRİ TEKLİ GÜVEN TAZELEDİ

09:45