::
18 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MENOPOZ OKULU'YLA KADINLAR DAHA BİLİNÇLİ OLACAK

Açılan Okulda, kadınları menopoz konusunda bilinçlendirmeyi amaçlayan eğitimler veriliyor
MENOPOZ OKULU'YLA KADINLAR DAHA BİLİNÇLİ OLACAK
Haber Giriş:
15 Şubat 2020 Cumartesi 11:47

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Mersin Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi işbirliğinde, “Menopoz Okulu” açıldı. Okulda, kadınları menopoz konusunda bilinçlendirmeyi amaçlayan eğitimler veriliyor.

Eğitimler, Büyükşehir bünyesinde bulunan Toroslar Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. 35 yaş üstü kadınların yararlandığı eğitim programı, Mersin Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Doğum ve Kadın Sağlığı Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı akademisyenleri tarafından yürütülüyor.

Menopoz Okulu’nun açılışına Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Hülya Atila’nın yanı sıra Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu ve eğitim sürecinde sunumlarını gerçekleştirecek olan ilgili akademisyenler katıldı.

Eğitim, menopoz öncesi, menopoz ve menopoz sonrası dönemi kapsayacak

Menopoz Okulu, menopoz dönemindeki kadınları bilgilendirmek, döneme ilişkin yaşadıkları sıkıntıların önüne geçerek yaşam kalitelerini yükseltmek, memnuniyeti arttırmak ve önlenebilir hastalıkların önüne geçmek amacıyla hizmet veriyor.

Menopoz öncesi, menopoz ve menopoz sonrası dönemde benzer problemler ile bir araya gelen kadınlar arasında etkili bir iletişim ortamında, bu dönemde oluşabilecek fizyolojik ve psikolojik sorunlarla baş etme yollarını öğreterek, destek olmayı amaçlayan eğitim programından, 35 yaş üstü isteyen her kadın ücretsiz olarak yararlanıyor.

“Mersin’de ilk defa yapılan bir eğitim çalışması”

Menopoz Okulu’nun Mersin’de bir ilki gerçekleştirdiğini, ilk defa böyle bir eğitim çalışmasına imza atıldığını ifade eden Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Hülya Atila, “Mersin’de ilk defa yapılan bir eğitim çalışması. İnteraktif bir eğitim olacak. Menopoz döneminde yaşadığımız sıkıntıları, önlenebilir hastalıkları, fizyolojik ve psikolojik değişiklikleri hep birlikte öğreneceğiz. Hep birlikte baş etme yöntemlerini öğreneceğiz. Solunum, kas, kegel egzersizleri ve en sonunda da gevşeme teknikleri olacak. Değerli hocalarımızla bu süreci sabırsızlıkla bekledik. Hepinize iyi bir öğretim olmasını diliyorum” dedi.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
Başhekim Direk'den TSO'ya ziyaret
SAĞLIK

29 Eylül 2023 Cuma 13:28

Başhekim Direk'den TSO'ya ziyaret

13:28
PROF.DR DENİZ ULAŞ'DAN ÜCRETSİZ MUAYENE
SAĞLIK

22 Şubat 2023 Çarşamba 19:21

PROF.DR DENİZ ULAŞ'DAN ÜCRETSİZ MUAYENE

19:21
TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENDİ
SAĞLIK

29 Aralık 2022 Perşembe 13:30

TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENDİ

TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN 4. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU YAPILDI
13:30
YENİ TARSUS DEVLET HASTANESİNE ANJİYO ÜNİTESİ
16:47
Acehan'dan Organ ve Doku Bağışı Haftası mesajı
11:17