::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MERSİN, ANITINA KAVUŞTU

Mersin'in simgelerinden biri olan Kuvayı milliye Anıtı, Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılında yenilenerek, eski yerine konuldu
MERSİN, ANITINA KAVUŞTU
Haber Giriş:
06 Ocak 2020 Pazartesi 09:46

Mersin’in simgelerinden biri olan Kuvayı milliye Anıtı, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılında yenilenerek, eski yerine konuldu.

Anıtın açılış töreninde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  “Bundan sonra da  bundan önce olduğu gibi bu anıtın önünden geçen herkes bir anlamda Kuvayımilliye mücadelesini hatırlayacak. Bu toprakların kolay bir şekilde vatan olmadığını, özgürlüğün ne değerli bir unsur, ne değerli bir yaşam biçimi olduğunu hatırlayacak” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz dönemde, Anıt Katlı Kavşak çalışmaları sırasında zorunlu olarak yerinden kaldırılan ve talihsiz bir şekilde tahrip olan Kuvayımilliye Anıtı’nı restore ettirdi ve anıtı Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde eski yerine yerleştirdi.

Mersin’in simgelerinden biri haline gelen Kuvayımilliye Anıtı’nın Mersinliler’le yeniden buluşturulması dolayısıyla yapılan törene, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçel, Ali Mahir Başarır ve Alpay Antmen, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz ile Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de katıldı.

Kuvayımilliye Anıtı’nın açılışının farklı siyasi görüşlerden belediye başkanlarını bir araya getirdiğine işaret eden Başkan Seçer, “Mevzubahis olan vatan olunca, Türkiye olunca, Mersin olunca gerisi teferruat oluyor. Toplum böyle sahneleri, böyle resimleri istiyor. İnşallah bundan sonra birliğimizi, beraberliğimizi her ortamda göstereceğiz. Bizi yarınlara taşıyacak olan çağdaş dünyayla rekabet ettirecek olan, o bir arada olma gücü. Bunu sağlayabilirsek dünyanın saygın ülkeleri arasına girebileceğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.

Yılmaz’dan Başkan Seçer’e teşekkür

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz da 3 Ocak zaferini kazanan Kuvayımilliyecilerin, zafer yıl dönümlerinde Çavuşlu’dan Cumhuriyet Alanı’na kadar yürüdüklerini, bu yürüyüş sırasında bugün anıtın dikildiği meydandan geçtiklerini belirterek, “Bu meydan bu nedenle önemli” dedi. Yılmaz, Kuvayımilliye Anıtı’nı tasarlayan ve yeniden restore eden Prof. Dr. Mustafa Yüksel ile anıtı eski yerine kavuşturan Başkan Seçer’e teşekkür etti.

 

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google