::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mersin Arkeoloji Müzesi 18 Mayıs'ta Açılıyor

Mersin Arkeoloji Müzesi'nin 18 mayıs'ta hizmete açılacağı bildirildi.
Mersin Arkeoloji Müzesi 18 Mayıs'ta Açılıyor
Haber Giriş:
17 Nisan 2017 Pazartesi 09:00

Mersin Arkeoloji Müzesi’nin 18 mayıs’ta hizmete açılacağı bildirildi.

 

Mersin Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklama şöyle:

‘’ Tarihsel süreç içerisinde birçok Uygarlığa ev sahipliği yapan Mersinimiz zengin bir tarihi  ve kültürel mirasa sahiptir.  1978  yılında kurulan Mersin  Müzesi barındırdığı eser sayısı ve çeşitliliği açısından çok zengindir. Bu zenginliğinden dolayı  eski  Müzenin  ihtiyaca cevap vermemesi nedeniyle  Muğdat Camii önünde yapımına 2014 yılında  başlanan Müze   “ 18 Mayıs Müzeler Günü”nde Sayın Bakanımız Nabi Avcı tarafından açılacaktır.

          Yenişehir İlçemizde toplam 7470 m’2’lik alan üzerinde bir kompleks şeklinde açılacak olan Müzemizde eserlerin sergileneceği salonların yanında geçici sergi salonları, müze-çocuk eğitimi bölümü, kütüphane, hediyelik satış  yerleri, kafeterya gibi sosyal alanlarda ziyaretçilerle buluşacak. Ziyaretçiler Müzemizde Mersin ve çevresinde yer alan  Yumuktepe, Soli-Pompeipolis, Ayaş Elaiussa-Sebaste kazılarında bulunan eserleri modern sergileme metotlarıyla izleyebilecek arkeolojik alanların  canlandırmaları ve eserlerin interaktif  sunumlarıyla tarihte bir yolculuk yapacaktır. Günümüzün modern teknolojileri kullanılarak yapılan Yeni Müze Kompleksinde ziyaretçi, geçmiş uygarlıkların yaşam ve sanatını, düşüncelerini, inançlarını, kanıtlarını öğrenmenin yanında  kafeteryasında soluklanıp bir çay içecek, kütüphanesinde araştırıp bilgilenecek ve bir gününü dolu dolu yaşayacaktır.

       21. yüzyıla ve Mersin ilimize yakışır bir şekilde modern müzecilik anlayışıyla yapılan Yeni Müze Kompleksi Mersin’imizin tarihi ve kültürel değerlerinin en iyi biçimde korunmasını ve yaşatılmasını sağlamanın yanında sosyal tesisleriyle yaşayan, yaşatan ve öğreten bir müze olarak Şehrimiz kültür ve turizmine büyük katkılar sağlayacaktır.

Paylaş:  Facebook Twitter Google