::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü ” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz
Haber Giriş:
16 Temmuz 2018 Pazartesi 09:24

Başkan Kocamaz, mesajında şunları söyledi:

“Uğruna yüzyıllardır nice canlar feda ettiğimiz, ömrümüz pahasına koruduğumuz vatanımız, 15 Temmuz akşamı, tarihinin en kritik günlerinden birini yaşamıştır.

Ülkemizin ve milletimizin en büyük değeri olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz bünyesinde sinsice yuvalanmış bir grup hain, emir-komuta zinciri dışına çıkarak darbe girişiminde bulunmuşlardır.  FETÖ’ye mensup oldukları anlaşılan bu grup, devlete ve millete karşı hunharca saldırıya geçmiştir.

Yüce devletimiz ve asil Türk milletimizin, vatan hainlerine karşı dimdik durduğu bu sınavda; vatanımızın selameti ve demokrasimizin devamı için milletçe tek yürek olarak gayret gösterdik.Devletimize hizmet etmek yerine, FETÖ’yle işbirliği yaparak ülkemize ihanet eden hainler, aziz Türk milletimizin; iradesi, kararlılığı ve etkin mücadelesiyle bozguna uğratılmıştır.

15 Temmuz Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü, milli birlik, beraberlik ve demokrasi için Türk milletinin son yıllarda verdiği en kutlu mücadelenin günüdür. Milletimiz; varlığıyla, basınıyla ve tüm siyasi yapılarıyla bir bütün olmuş, demokrasiyi, 15 Temmuz'da tüm dünyaya haykırmıştır. Yürekleri ‘vatan sevgisi’ ile çarpan kahraman Türk milleti, vatana ve demokrasiye karşı yapılan bir saldırıyı daha başarıyla savuşturmuştur

 

15 Temmuz gecesi demokrasi ve milli iradeyi hiçe sayanların hesap etmediği en önemli şey; ’egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!’”(kaynak:Mersin Büyükşehir Belediyesi)

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google