::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz Meclis'te Konuştu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,Mersin'in geleceğini birlikte yönlendireceklerini bildirdi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz Meclis'te Konuştu
Haber Giriş:
13 Nisan 2014 Pazar 19:39

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,Mersin’in geleceğini birlikte yönlendireceklerini bildirdi.

Kocamaz,meclis toplantısında yaptığı konuşmada  “İnşallah Mersin’in geleceğini hep birlikte doğru yönlendiririz ve Mersin’e en iyi hizmeti veririz. Yeni büyükşehir yasası ilk defa uygulanacak bir yasa olması nedeniyle de çok önemli. Ben bir ilçe yöneticisi olarak buraya geldim. Dolayısıyla ilçelerde yaşanan sıkıntıların, yasayla doğacak haksızlıkların neler olduğunu çok iyi etüt ettim. Merkezdeki dört ilçemiz eskiden beri aynı sistemle idare edildiği için oralarda herhangi bir problem yok, ancak diğer ilçelerle ilgili bu yasadan doğan çok büyük eksiklikler olacağını biliyorum. Bu nedenle seçim çalışmaları döneminde gittiğim her yerde bu taahhüttü de verdim.” dedi.

İlçelerdeki su ve kanalizasyon işletmelerinin MESKİ’ye mezarlık, itfaiye, ulaşım, otogar gibi hizmetler ile 15 metreden geniş caddelerin durumunun Büyükşehir’e devredileceğini vurgulayan Başkan Kocamaz,  “İller Bankası paylarından yüzde 40 gibi bir kısım Büyükşehir’e aktarılıyor. Böyle bir ortamda hakkaniyeti uygulamamız gerekir dedik ve ilk günden bu yana bu sözü verdik. Bugünden itibaren hangi ilçenin Büyükşehir’e aktarılan kısmı varsa onları ayrı ayrı hesaplarda toplayacağız. İlçelere direk nakit aktarmamız mümkün değil, ama ilçe yöneticilerimizle o kentin ihtiyaçları yönünde su ve kanalizasyondan gelenleri altyapıda, iller bankasından gelen payları da üstyapıda kullanarak, hatta Büyükşehir kaynaklarından o bölgelere aktarılarak ilçelerimizin, bugünkü konumundan daha geriye gitmesinin önüne geçmek mecburiyetindeyiz. Biz bu işi başlattığımız zaman biz buradan ayrılmış olsak da, ilçeler onu artık kendi kazanılmış hakları gibi görecekler ve takibini de yapacaklardır.” diye konuştu.Mersin’in bir bütün olarak ele alınması gerektiğini ifade eden Başkan Kocamaz, “Mersin’i topyekün ayağa kaldırmak mecburiyetindeyiz. Bu işin siyasi bir mücadelesi olmamalı. Hangi siyasi partiden olursa olsun, bizim bütün ilçelere eşit yaklaşmak ve o ilçenin problemlerini çözmek mecburiyetimiz var. Herkesi elini taşın altına koymaya davet ediyorum. Herkesin bir adım attığı yerde biz 100 adım atarız, gövdemizi koyarız. Aynı topraklarda yaşıyoruz ve bu toprakları kalkındırmak, bizden sonraki nesillere onların hak ettiği şekilde devretmek hepimizin boynunun borcudur.” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin yeni yasa ile ilgili 31 Mart tarihi için hiçbir ön hazırlık yapmadığını belirten Başkan Burhanettin Kocamaz, “Birçok birimler Büyükşehir’e geçiyor ancak Büyükşehir’in hizmet başlatmaya yönelik hiçbir çalışması maalesef olmamış. Bu nedenle bütün ilçelerimize birer yazı gönderdik. Hiç olmazsa eski sistemin 6 ay devam etmesini, karşılıklı mahsuplaşmayla bu işin yürütülmesini istedik.” dedi.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google