::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Yılı Haziran Ayı Toplantısı'nın ikinci birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı.
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı
Haber Giriş:
19 Haziran 2017 Pazartesi 17:53

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Yılı Haziran Ayı Toplantısı’nın ikinci birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda, idare tekliflerine ait 14, komisyon raporlarına ait 26 olmak üzere toplamda 40 madde görüşüldü.

Tarsus ilçesi sınırlarında Yenice Doğalgaz Depolama Tesisi yapılmasına yönelik İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’na havale edilen 1/5000 ölçekli nazım imar planı teklifi oy birliği ile kabul edildi.

Yapılacak depo tesisinin bölgenin değerlendirilmesinde de ekonomik olarak katkı sağlayacağını ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Bunlar Tarsus bölgesinde soda sanayinin yer altı kaynakları. Daha evvel soda yapılmak üzere kullanılmış. Bunların boşalan yerleri doğalgaz deposu olarak kullanılacak. Yerin 1400 metre altındaki bu depolar değerlendirilecek. Buna benzer bir proje Tuzgölü’nün bulunduğu bölgede de yapılıyor. Mersin’de açıkta bulunan akaryakıt depolarının da böyle düzenlenmesi gerekiyor. Çalışmalar ve araştırmalar gösteriyor ki çok büyük tehlike arz ediyor. Burada özel bir firma bununla ilgili fizibilite çalışmaları yaptı, projeler hazırladı. Şimdi biz bunları imar planlarına ekliyoruz. Üzerindeki araziler yine tarım alanı olarak kullanılacak. O bölgenin bu şekilde değerlendirilmesi de o bölgeye ekonomik olarak katkı sağlayacak” dedi.

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin birinci birleşiminde 1/5000 ölçekli nazım imar planlarının komisyonlarda beklemesiyle ilgili DSİ’nin süreci yavaşlattığını ifade eden ve bunun üzerine basında yer alan olumsuz haberlere karşın açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, DSİ’nin maliyet hesaplamalarını yaptığını ifade etti.

Yapılan maliyet hesaplamalarında toplam 28 bin TL’lik bedel çıktığını söyleyen Başkan Kocamaz, “Kimse bu kentin önünü kesmeye çalışmasın. Bu mecliste herkes AKP’lisi de CHP’lisi de MHP’lisi de bu kentin önünü açmak istiyor. Hiçbir parti ayrımı yapmadan alacağımız kararlar bu kent için olacak. Bu meclis, halkın meclisi.” şeklinde konuştu.

Şehitlerin İsmi Yaşatılacak

Meclis toplantısında ayrıca Toroslar ilçesinde bulunan Mersinli Ahmet Bulvarı ile 212. Cadde kesişiminde bulunan kavşağa ‘Şehit Polis Ahmet Yıldırım Kavşağı’ ismi verilmesi, yine Toroslar ilçesi Yalınayak Mahallesi’nde bulunan 102037 sokağa ‘Şehit Polis Burak Yıldız Sokağı’ ismi verilmesi ve 208,cadde ile Akbelen Bulvarının kesiştiği kavşağa ise ‘Şehit Polis Memuru Yılmaz Bozkurt Kavşağı’ ismi verilmesi ile ilgili teklifler ilgili komisyonlara gönderildi. 

Paylaş:  Facebook Twitter Google