::
18 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Yılı Temmuz Ayı Toplantısı'nın ikinci birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı.
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı
Haber Giriş:
15 Temmuz 2017 Cumartesi 12:10

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Yılı Temmuz Ayı Toplantısı’nın ikinci birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda, idare tekliflerine ait 6, komisyon raporlarına ait 35, gündem dışı 3 olmak üzere toplamda 44 madde görüşüldü.

Büyükşehir’in öğrenim yardımı devam ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversite öğrencilerine ve ailelerine destek olmak amacıyla yapılan 900 TL öğrenim yardımının Büyükşehir Belediyesi’nin imkânları doğrultusunda bir veya birkaç defada ödenmesi ile ilgili komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.

Kabul edilen komisyon raporu ile beraber Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl öğrencilere verilen maddi desteğin yeni dönemde de devam edeceği kararlaştırıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ÖSYM tarafından yapılan 2017 yılı Lisans Yerleştirmesi Sınavı’nda Açık Öğretim Fakülteleri hariç olmak üzere, Türkiye’de yerleşik devlet üniversitelerinin en az 4 yıllık bölümlerini kazanan öğrenciler ile KKTC’de yerleşik vakıf üniversitelerinin en az 4 yıllık bölümlerini tam burslu kazanan ve ailesi Mersin’de ikamet eden öğrencilere ilk yıl için 900 TL öğrenim yardımı yapılmaya devam edilecek.

Büyükşehir’den ilçe festivallerine tam destek

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarının gelmesi ile beraber başlayan ve kentin değerlerinin tanıtılması amacıyla ilçelerde düzenlenen festivallere destek vermeye devam ediyor.

Bugüne kadar kent genelinde düzenlenen birçok ulusal ve uluslararası festivale katkı sağlayarak, Mersin’in değerlerinin tanıtılması noktasında her türlü desteği veren Mersin Büyükşehir Belediyesi, Temmuz Ayı Meclisinde yine Çamlıyayla, Gülnar ve Aydıncık ilçelerinde düzenlenecek farklı festivallere maddi destek verme kararı aldı.

Meclis Toplantısı’nda Çamlıyayla Belediyesi ve Tarsus Motor Sporları Kulübü tarafından 25-26-27 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan Çamlıyayla 3. Uluslararası Motofestivali ile 12 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan Çamlıyayla İğne Oyası Festivali’ne 75 bin TL, 25 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleştirilecek olan 15. Geleneksel Uluslararası Gülnar Yörük Türkmen Kültür ve Elma, Üzüm, Badem Festivali’ne 75 bin TL ve 21-22-23 Temmuz 2017 tarihinde Aydıncık ilçesinde gerçekleştirilecek olan ‘Aydıncık Belediyesi Ulusal 1. Motosiklet Festivali’ne maddi destek verilmesi ile ilgili komisyon raporları oy birliği ile kabul edildi. 

Paylaş:  Facebook Twitter Google