::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Mersin Merkez ve İlçelerde düzenlediği bilgilendirme toplantılarını tamamladı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi
Haber Giriş:
22 Aralık 2017 Cuma 18:12

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Mersin Merkez ve İlçelerde  düzenlediği bilgilendirme toplantılarını tamamladı.

 

MESKİ Genel Müdürlüğü, Mersin’in 13 ilçesinde düzenlediği, ilçe belediye başkanları, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı bilgilendirme toplantılarını tamamladı. MESKİ Genel Müdürü Baha Günhan Güngördü, 13 ilçede düzenlenen ve il genelindeki muhtarların büyük ilgi gösterdiği MESKİ bilgilendirme toplantılarında muhtarlar; Büyükşehir Belediyesi’nin  ve MESKİ’nin yapmış olduğu hizmetlerinden memnun olduklarını dile getirdiler. 

 

“YAPTIĞIMIZ ALT YAPI ÇALIŞMALARININ UZUNLUĞU MERSİN’DEN EDİRNE’YE KARAYOLU  GELİŞ - GİDİŞ MESAFESİ KADARDIR”

 

MESKİ’nin, 6360 sayılı kanun öncesi yaklaşık 630 kilometrekare’lik bir alanda hizmet vermekte iken bu alan yaklaşık yirmi beş kat büyüyerek 15 bin 853 kilometrekareye ulaştığını ifade eden MESKİ Genel Müdürü Baha Günhan Güngördü; “ Hizmet vermekte olduğu nüfus 876.958’den 1.773.852  kişiye çıkmıştır. Aynı kanunla MESKİ’nin  görev alanı il mülki sınırları olarak genişlemiştir. MESKİ’nin il genelinde 796 bin 913 abonesi bulunmaktadır. Mersin  genelinde güçlü bir  altyapı ile sorunsuz gelecek inşa ediyoruz. Yaptığımız içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarının toplamı bugüne kadar 1736 kilometre içmesuyu, 548 kilometre kanalizasyon, 53 kilometre yağmursuyu alt yapısı olmak üzere yaklaşık 2.334 kilometre alt yapı çalışması gerçekleştirdik. Yaptığımız alt yapı çalışmalarının uzunluğu Mersin’den Edirne’ye karayolu  geliş - gidiş mesafesi kadardır. Ayrıca, 82 adet sondaj ve  323 adet içmesuyu depo rehabilitasyon çalışması tamamlayarak  29 adet depo/terfi istasyonu inşa ettik. Denizdeki atıksu kirliliğini minimum seviyeye indirmek için 8 adet atıksu arıtma tesisini faliyete geçirdik. Temiz bir çevre ve temiz bir deniz için yatırımlarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Araç sayısını günden güne arttırarak Mersin’e hizmette sınır tanımayan MESKİ Genel Müdürlüğümüz  araç sayısını 96’dan 535’e çıkararak hizmet kalitesini arttırmıştır. “Mersin’de insan ve çevre sağlığını esas alarak, kesintisiz su temini ve atıksu bertaraf hizmetlerini, mevzuat çerçevesinde sürekli iyileştirerek sunmak” misyonu ve “Su temin ve atıksu bertaraf hizmetlerinde kurumsal mükemmellik anlayışını uygulayan örnek bir kurum olmak”  vizyonuyla çalışmaktayız. MESKİ’nin almaya hak kazandığı  EFQM Mükemmellikte 5 Yıldız Yetkinlik Belgesi; kuruluşun yüksek kaliteli iş yaklaşımı, yenilik yapma kabiliyeti ve mükemmel hizmet sunma konusundaki kalitesini kanıtlamış olduk. Mersin’nin 13 ilçesinde, MESKİ’nin Kurumsal yapısı, 01 Nisan 2014-31 Ekim 2017 yılı faaliyetleri ve 2018 yılı Mali yılı bütçe ve tam maliyet esaslı tarifelerin sunumu ile birlikte, 2018 yılında Mersin merkez ve tüm ilçelerde yapılacak olan hizmetler ve yatırımlar katılımcıların bilgisine sunuldu. ” diye konuştu.

 

Güngördü,“ Hizmette üçüncü yılımızı tamamladık. İlk bilgilendirme toplantılarımızda değişen yasadan kaynaklanan değişiklikleri Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesinin görev ve sorumluluklarını 13 ilçemizde anlatmıştık. 01 Nisan 2014-31 Ekim 2017 tarihleri arasında  Mersin’e yaptığımız yatırımlar ile birlikte 2018 yılında yapacağımız hizmet ve yatırımları katılımcılara anlattık. Her ay düzenli olarak ödediğiniz içmesuyu faturalarınızın hangi maliyet kalemlerinden oluştuğu ve toplanan su paralarının nerelere hangi amaçla harcandığı, yatırım yapılırken hangi hususların göz önüne alındığı konusunda  katılımcılarımızı bilgilendirdik. Ayrıca dağıttığımız talep formlarıyla muhtarlarımızdan  isteklerini, talep, öneri ve şikayetlerini yazılı olarak aldık.  Vatandaşlarımızın memnuniyetini artırmaya yönelik sürekli  iyileştirme çalışmaları gerçekleştirmekteyiz. Bu toplantılarımızda bizleri en çok sevindiren muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın Mersin’de yapılan hizmetlerden memnuniyeti ve bizlere teşekkür etmesidir. Mersin’de 13 ilçe, 805  mahallemize hizmetlerimiz ve yatırımlarımız önümüzdeki süreçte de artarak devam edecektir. Tek sevdamız, tek gayemiz, tek emelimiz, Mersin’in gelişmesi ve kalkınmasıdır. Emellerimize ulaşmanın tek yoluda çalışmak, çalışmak ve çalışmaktır. Zoru hemen imkânsızı zamanla başarırız diyen Sayın Başkanımız Burhanettin Kocamaz’ın talimatları doğrultusunda çalışmalarımız tüm ilçelerimizde  artarak devam edecektir. Toplantılarımıza katılan ilçe belediye başkanlarımıza, mahalle muhtarlarımıza, vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

Bilgilendirme toplantıları, muhtarların sorun ve taleplerini dile getirmesi ve 2018 yılında gerçekleştirilecek olan yatırım programının anlatılması ile birlikte sona erdi.(kaynak:Meski)

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google