::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ) tarafından Erdemli İlçesi, Çeşmeli Mahallesi'nin içmesuyu şebekesi yenilendi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi
Haber Giriş:
16 Şubat 2018 Cuma 18:00

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ) tarafından Erdemli İlçesi, Çeşmeli Mahallesi’nin içmesuyu şebekesi yenilendi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Çeşmeli Mahallesi’nde bulunan mevcut içmesuyu şebekesinin eski olması nedeniyle yaşanan içmesuyu sorununun, döşenecek yeni şebeke hattı ile çözüldüğünü ve mahalle sakinlerinin kesintisiz, sağlıklı içmesuyuna kavuştuğunu kaydetti.

Çeşmeli Mahallesi’ndeki içmesuyu şebekesinin değişmesiyle, ilçe adına önemli bir yatırımın gerçekleşmesinin yanında, mahallenin önemli bir sorununun da çözüme kavuştuğunu ifade eden Başkan Kocamaz, “Genel Müdürlüğümüze maliyeti yaklaşık 3.000.000,00 TL bulan Çeşmeli Mahalle Merkezi 1.Kısım İçme Suyu Şebeke Hattı yenileme çalışmaları kapsamında, Mersin – Silifke Karayolu ile mevcut cazibe ile beslenen ana depo arasında kalan içmesuyu şebeke boruları yenilenerek,  bölge halkının içmesuyu sorunu çözüme kavuşmuştur. Muhtelif çaplarda yaklaşık 22 bin metre yeni içmesuyu şebeke hattı döşenecek ve abone bağlantıları gerçekleştirildi. İçme suyu şebeke döşeme çalışmalarının tamamlanmasının ardından mahallemiz uzun yıllar gönül rahatlığıyla kullanabileceği içmesuyu şebekesine kavuştu. İçmesuyu şebekelerinin yenilenmesi ile birlikte içmesuyunda yaşanan kayıp ve kaçaklar da büyük oranda sona ererken, arızalar nedeniyle yaşadığımız kesintiler de son buldu. Mevcut İçmesuyu depoların rehabilite edilip mekanik aksamları yenilenmiştir”  dedi.

Başkan Kocamaz, tüm ilçelerde olduğu gibi Erdemli ilçesi Çeşmeli Mahallesi’nde yürütülen içmesuyu şebeke hattının yenilenme çalışmalarının tamamlanmasının ardından mahallenin diğer bölgelerindeki içmesuyu şebeke hatlarının yenileme çalışmalarının da belirli bir program doğrultusunda yapılacağını belirtti.

‘40 yıldır kangren olan içmesuyu sorunumuz çözüldü’

Çeşmeli Mahalle Muhtarı Hakkı Polat da mahallerinde yapımı tamamlanan yeni şebeke hattı hakkında konuşarak, “MESKİ’nin mahallemize yapmış olduğu hizmeti biz kelimelerle ifade edemeyiz. Yenilenen depomuz ve  içmesuyusu şebek hattımızla  birlikte kesintisiz ve sağlıklı içmesuyuna  kavuştuk. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Başta Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz olmak üzere, MESKİ Yetkililerine mahallemiz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google