::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Tarsus İlçesi Kaklıtaşı-Belen Gurubu mahallerine verilen içmesuyu miktarı artırılarak; bağlı mahallerin içme suyu sorununu giderildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi
Haber Giriş:
13 Temmuz 2018 Cuma 11:24

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Tarsus İlçesi Kaklıtaşı-Belen Gurubu mahallerine verilen içmesuyu miktarı artırılarak; bağlı mahallerin içme suyu sorununu giderildi.

 

Tarsus İlçesi Kaklıtaşı-Belen Gurubu (Kisecik, Pirömerli, Tepetaşpınar, Kaklıtaşı, Taşçılı, Belen, Karadiken) içmesuyu Kisecik Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Köprübaşı Kaynağından terfili olarak karşılanıyor. Zamanla içme suyu terfi hatları ve içme suyu isale hatlarında meydana gelen arıza nedeniyle mahallelere yeterli su verilemediğinden içmesuyu sorunu yaşanıyordu. Grup mahallelerinden Tepetaşpınar Mahallesi ise terfi merkezi grup içerisinde en yüksek kotta olduğundan dolayı düzenli içmesuyu verilemiyordu.

 

 MESKİ Genel Müdürlüğü, Kaklıtaşı-Belen Grubu Mahallelerin içmesuyu sorunu gidermek için gerçekleştirdiği içmesuyu çalışmaları kapsamında su iletimini sağlayan ana isale hattında muhtelif çaplarda yaklaşık 3 bin 460 metrelik bölümü yenilendi. Ayrıca Tepetaşpınar mahallesine yeni bir içme suyu terfi merkezi yapımı ve yaklaşık muhtelif çaplarda 1212 metre ilave içmesuyu terfi hattı döşemesi gerçekleştirildi. Kaklıtaşı-Belen içmesuyu grubunun ana isale hattının sorunlu olan kısmının tamamı ve Tepetaşpınar mahallesinin terfi ile ilave terfi çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte Grup mahallelerinin (Kisecik, Pirömerli, Tepetaşpınar, Kaklıtaşı, Taşçılı, Belen, Karadiken) içmesuyu sorunları sona erdi.

 

Mahallelerinde yapılan çalışmalarla ilgili memnuniyetini dile getiren vatandaşlar, içmesuyu çalışmalarından dolayı MESKİ Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ettiler.

 

Tepetaşpınar Mahalle Muhtarı Ramazan Erol, “Yıllardır içmesuyu sorunumuz vardı. İçme suyu şebekelerimiz tamamen değişti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz ve MESKİ yetkililerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Allah razı olsun.” diye konuşurken,  Hatice Göbük isimli vatandaşımız, “İçmesuyunun kıymetini en çok ev hanımları bilirler.     Tankerlerle ve merkeplerle su taşıdık. Haftada bir su akıyordu. Çamaşırlarımızı su olmadığından dolayı biriktirmek zorunda kalıyorduk. Biriken çamaşırları yıkamak için yakınlarımızın yanına giderek çamaşırlarımız yıkamak zorunda kalıyorduk. Çok şükür bu eziyetlerden kurtulduk. Yapılan içmesuyu çalışması ile yokluktan varlığa kavuştuk. Bundan büyük mutluluk olamaz. Yeni depomuzun hizmete girmesiyle suyumuz hiç kesilmedi. Hizmetlerinden dolayı Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a ne kadar teşekkür etsek azdır.” diye konuştu.

 

Kaklıtaşı Mahallesi eski muhtarı Azim Dizlek, “Kisecik ve Çamlıyayla sınırlarına bağlı köprübaşı su kaynağından, Kaklıtaşı-Belen Grubu Mahallerine su verilmekte. Bu proje 2002 yılında il özel idaresi tarafından devlet millet işbirliği imece usulü köylülerimizle birlikte yaptık ve 7 mahalleye saniyede 25 litre debisi olan suyu ulaştırdık.  2007 yılından bugüne kadar mahallerimizin su ihtiyacı karşılandı.  Zamanla içmesuyu isale hattında arızalar meydana geldi. İçmesuyu yetersiz gelmeye başladı. Mahallelere  su dönüşümlü verildi. Sağ olsun MESKİ içmesuyu isale hattında meydana gelen arızalı hatlarımızı ve su pompalarını yenileriyle değiştirdi. İçmesuyu sorunumuz giderildi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’dan  Allah razı olsun.”  şeklinde konuştu.

 

‘7 mahalleyi kesintisiz ve düzenli içmesuyuna kavuşturduk.’

 

Çalışmaları değerlendiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz kesintisiz ve sağlıklı içmesuyu sağlama konusunda büyük çaba sarf ettiklerini belirtti. Kocamaz, “MESKİ tarafından gerçekleştirilen içmesuyu çalışması ile birlikte yeni bir dalgıç pompa, terfi hattı isale hattında sorunlu bölümleri yenileyerek kesintisiz içmesuyu iletimini sağladık. MESKİ tarafından hazırlanan plan ve programlar içerisinde içmesuyu tüm ilçelerde olduğu gibi Tarsus İlçemizin Kaklıtaşı-Belen Grubu Mahallelerinde yürüttüğümüz çalışmalarımızı tamamlayarak içmesuyu sorununu tamamen ortadan kaldırdık. İçmesuyu  konusunda vatandaşlarımızın memnuniyeti için tüm il genelinde yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz.” dedi.  (kaynak:Meski)

 

 

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google