::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Koordinatörü Ali Boltaç, ''Amacımız Hizmet''

Boltaç, Yazı İşleri müdürümüz Ahmet Can Erdoğan'ın ziyaretinde Mersin Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan ve kısa vadede yapılacak olan hizmetlerle ilgili bilgi verdi
Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Koordinatörü Ali Boltaç, ''Amacımız Hizmet''
Haber Giriş:
20 Ocak 2020 Pazartesi 10:22

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Koordinatörü Ali Boltaç,  amaçlarının hizmet olduğunu söyledi.

Boltaç, Yazı İşleri müdürümüz Ahmet Can Erdoğan’ın ziyaretinde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan ve kısa vadede yapılacak olan  hizmetlerle ilgili bilgi verdi.

Amaçlarının hizmet olduğunu ifade eden Ali Boltaç,’’Meski ve Çamlıyayla dahil yaklaşık bin 400 personelle Tarsus ve Çamlıyayla’ya sorumluluk alanlarında en iyi hizmeti vermek için gece gündüz seferberiz. Bin 400 personelimizin bin 100 sahada hizmet veriyor. ’’dedi.

Özellikle şehir merkezinde kent estetiğine ve çevre kirliliğine büyük önem verdikleri ifade eden Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Kent Estetiğine büyük önem veriyoruz. Çalışmalarımızda da modern bir şehircilik anlayışı ve kent estetiği bizim için önemli olacak. Buna dikkat ediyoruz."

Boltaç, göreve gelir gelmez Tarsus trafiğinin rahatlatmak adına bazı kavşaklarda düzenleme yaptıklarını ifade ederek, ’’Özellikle trafikte sıkıntıların yaşandığı bölgeleri tespit ederek, buralara el atıyoruz.  Tarsus trafiğinin yoğun olduğu yerlerden biri olan makam kavşağındaki dönel kavşağı kaldırarak  yapmış olduğumuz iyileştirme çalışmalarıyla, o bölgede trafiği rahatlatmış ve buna bağlı olarak olası trafik kazalarının önüne büyük ölçüde geçmiş oluyoruz. Keza Baraj yolu üzerindeki  Panorama kavşağı olarak bilinen yerde  kavşakta sinyalizasyon sistemi kuruldu.

Yoğun trafik akışının olduğu Panaroma Kavşağı’nda  Sinyalizasyon hizmetiyle artık kazaların önüne geçilmesini hedefleniyoruz.

Buna rağmen orada sürücülerin trafik kurallarına uymaması nedeniyle  kaza olduğunu da belirtmeliyim. Ayrıca Adana Caddesi ile Kasım Gülek Caddeleri’nin kesiştiği noktada yer alan döner kavşağı da Mersin Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla kaldırdık. Dönel Kavşak üzerinde bulunan ve Çatalburun Köpeklerini simgeleyen heykeller, Tarsus Hayvanat bahçesine  taşındı. Bizim için asla olan sinyalizasyonun olduğu yerde dönel kavşakların olmamasıdır. Tarsus kent merkezinde trafik akışının sağlıklı şekilde akması ve özellikle dönel kavşakların bulunduğu noktalarda sürücülerin daha rahat manevra yapabilmesi adına Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını sürdürüyoruz.

Yine ’Şehit Sunay Atilla  üst geçidi altındaki dönel kavşak kaldırılacak. ‘’

‘’Langen Bulvarındaki orta refüjü manolya ağaçlarına dokunmadan küçülteceğiz. Böylece yol birer şerit genişleyecek.’’

Nitekim Gar mevkiinde bulunan üzerinde Tarsuslu Kara Fatma lakaplı Onbaşı Adile Hala Anıt Heykeli’nin yer aldığı dönel kavşak kaldırılacak. Adile Hala Anıt Heykeli’ni ise hemen Tarsus Tren garının ön tarafında yerleştireceğiz’’

Boltaç, Ayrıca refüjlerde ve göbeklerde peyzaj çalışmalarına önem verdiklerini sözlerine ekledi.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google