::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MERSİN BÜYÜKŞEHİR'DEN ASIRLIK ÇINARA YARDIM ELİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs sürecinde sorumluluk alanındaki her noktada vatandaşlara hizmet götürüyor
MERSİN BÜYÜKŞEHİR'DEN ASIRLIK ÇINARA YARDIM ELİ
Haber Giriş:
01 Mayıs 2020 Cuma 13:28

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Başkan Vahap Seçer’in öncülüğünde, sorumluluk alanının her köşesinde vatandaşlara dokunmaya, onların sıkıntılarına merhem olmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Tarsus’ta tek başına yaşayan 103 yaşındaki Bekir Yıldız’ın yardımına koştu.

103 yaşında tek başına yaşıyor

Koronavirüs (COVID-19) sürecinde sağlığın yanı sıra ekonomik dar boğaz nedeniyle ortaya çıkan sıkıntıları en aza indirebilmek için sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergileyen Büyükşehir Belediyesi, kundaktaki bebeğin mamasından yaş almış yurttaşların gıda ihtiyacına kadar kapıları çalmaya ve yüzleri güldürmeye devam ediyor. Bunlardan biri de Tarsus’un Gazipaşa Mahallesi’nde bulunan tek katlı evde, tek başına yaşayan 103 yaşındaki Bekir Yıldız.

Büyükşehir Belediyesi, Bekir Amca’yı yalnız bırakmadı

Eşi uzun yıllar önce vefat eden, çocukları da yaşam mücadelesinde başka şehirlere çalışmaya gidince, tek başına yaşamaya başlayan Bekir Amca’yı evinde ziyaret eden Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü personeli, kendisine gıda ve sağlık paketi verdi.

Komşuları ve mahalle muhtarı Aydın Kızıltaş’ın destekleriyle hayata tutunan ve 4 yıl askerlik görevini yerine getirdiğini gururla söyleyen 103 yaşındaki Bekir Yıldız, birkaç sene öncesine kadar çalıştığını ve her zaman sağlığına önem verdiğini ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus’ta da açtığı Aşhane’den her gün düzenli olarak sıcak yemek verilmeye başlanan Bekir Yıldız, “Bu Koronavirüs salgınının bir an önce son bulması tek dileğimdir. Kapımı çalan ve destek olan Büyükşehir personeline, diğer yetkililere ve Sayın Başkan Vahap Seçer’e teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Gazipaşa Mahallesi Muhtarı Aydın Kızıltaş ise Bekir Amca’nın mahalleli tarafından çok sevildiğini ve komşularının elinden geldiğince destek olduklarını belirterek, “Tabi ki Büyükşehir Belediyesi’nin, ona destek olması çok iyi oldu. Salgın süresince Büyükşehir ekiplerimiz, mahalle genelinde ihtiyaç sahibi insanlarımıza koli, süt ve yemek dağıtımı yapıyor. Bu noktada çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google