::
16 Nisan 2024 Salı

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, KORONAVİRÜS SÜRECİNDE ESNAFIN DA YANINDA

MERSİN ESOB BAŞKANI TALAT DİNÇER: “EVDE TENCERENİN KAYNAMAMASI KADAR AĞIR BİR ŞEY YOK” DEDİ
MERSİN BÜYÜKŞEHİR, KORONAVİRÜS SÜRECİNDE ESNAFIN DA YANINDA
Haber Giriş:
22 Nisan 2020 Çarşamba 14:43

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını sürecinde kent genelinde başlattığı gıda seferberliğiyle sürecin ekonomik sarsıntısını yaşayan esnafa da nefes oluyor. Bu süreçte İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelgelerle kepenk kapatmak durumunda kalan 15 bin civarındaki Mersin esnafına Büyükşehir Belediyesi gıda kolisi ulaştırıyor.

Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin ortak yürüttüğü çalışmanın ilk aşamasında acil ihtiyaç durumu taşıyan 3 bin esnafa gıda kolileri ulaştırıldı. Büyükşehir, esnaf için başlattığı gıda kolisi dağıtım çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürecek.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’le görüştük, bir gıda kolisi hazırlayalım dedik. Esnaf için belki çok büyük bir ekonomik karşılığı yok ama evde tencerenin kaynamaması kadar ağır bir şey yok. En azından işyeri kapanan arkadaşlarımıza hiçbir geliri olmadığı için şu an bu kolileri ulaştırıyoruz” dedi

Koronavirüs salgını süreci Mersin’deki esnafı da ekonomik olarak sarsıntıya uğrattı. İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelgelerle Mersin’deki 15 binin üzerinde esnaf, yaşanan süreçte kepenk kapatmak durumunda kaldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi de il genelinde başlattığı gıda seferberliği çerçevesinde esnafa da gıda kolisi ulaştırarak yaşanan süreçte nefes almalarını sağladı.

Esnafa ilk aşamada 3 bin gıda kolisi ulaştırıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Koronavirüs salgını sürecinde dağıtıma hazır hale getirdiği 165 bin gıda kolisiyle kent genelinde gıda seferberliği başlattı. Dağıttığı gıda kolileriyle sürecin yurttaşlarda açtığı ekonomik yaralara merhem olan Büyükşehir Belediyesi, gıda seferberliğinde esnafa da yöneldi. Süreç özellikle mekan işletmeciliği ve berberlik yapan esnafı derinden sarstı. Büyükşehir Belediyesi, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’yle yürüttüğü ortak çalışmayla, kentteki esnafa ilk aşamada 3 bin adet gıda kolisi ulaştırdı. Esnafın ekonomik açıdan çektiği dertlere deva olmayı amaçlayan Büyükşehir, gıda kolisi dağıtımını aralıksız bir şekilde sürdürecek.

“Bakanlık genelgesiyle kapanan işyeri sayımız 15 bin 800’ün üstünde”

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne bağlı 69 meslek odası ve 60 binin üzerinde esnaf ve sanatkarın olduğunu belirten Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer, sürecin esnafı ekonomik açıdan derinden sarstığını ifade etti. Dinçer, “Esnafın tamamı sıkıntılı. İçişleri Bakanlığı’mızın genelgesiyle beraber dükkan kapatmalar başladı. Genelge çıktığında ilk olarak düğün salonları ve organizasyon şirketleri dükkan kapattı. Ardından ikinci bir karar alındı, kafeteryalar ve kafeler bundan etkilendi. Akabinde ise berberimiz ve kuaförümüz kapandı. Yine insanların toplu olarak bir araya geldiği kahvehanelerimiz de kapandı. Bir de 65 yaş üstü ve 20 yaş altı işyeri sahibi olanlar var. Bakanlık genelgesiyle kapanan işyeri sayımız 15 bin 800’ün üstünde” diye konuştu.

“İşyeri kapanan arkadaşlarımıza bu kolileri ulaştırıyoruz”

Yaşanan sıkıntılı süreçte hükümete 12 maddelik bir öneri sunduklarını belirten Dinçer, şu ana kadar Mersin’deki esnafa karşılıksız olarak herhangi bir destek sunulmadığını söyledi. Yerel yönetimlerle de görüşmeler sağladıklarını dile getiren Dinçer, Başkan Seçer’in imkanlar ölçüsünde Büyükşehir Belediyesi olarak esnafa destek sağlama noktasında olumlu dönüş sağladığını vurguladı. Dinçer, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’le görüştük, bir gıda kolisi hazırlayalım dedik. Böyle bir çalışmaya girdik. Esnaf için belki çok büyük bir ekonomik karşılığı yok ama evde tencerenin kaynamaması kadar ağır bir şey yok. En azından işyeri kapanan arkadaşlarımıza hiçbir geliri olmadığı için şu an bu kolileri ulaştırıyoruz” dedi.

“Berber ve kuaför esnafına bu zor günlerinde duyarsız kalmadı”

Büyükşehir’in ilk aşamada dağıttığı 3 bin adet gıda kolisinin 1119 adedi Mersin Berberler ve Kuaförler Odası’na ulaştırıldı. Gıda kolisi akışı sürerken, sürecin ekonomik sıkıntılarından yakından etkilenen 1119 berber ve kuaför gıda kolisini teslim aldı. Mersin Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Doğan Gündüz, meslektaşlarının ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını belirterek, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyoruz. Berber ve kuaför esnafına bu zor günlerinde duyarsız kalmadı” dedi.

Paylaş:  Facebook Twitter Google