::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, KORONAVİRÜS SÜRECİNDE YAŞ ALMIŞLARIN YANINDA

Başkan Seçer, ''Son gelişen süreçten bu yana her gün aramaya başladık'' demişti
MERSİN BÜYÜKŞEHİR, KORONAVİRÜS SÜRECİNDE YAŞ ALMIŞLARIN YANINDA
Haber Giriş:
28 Mart 2020 Cumartesi 09:26

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Yaşlı Destek Hizmetleri ve Evde Sağlık, Bakım ve Destek Hizmeti 500 yaş almış, kimsesiz ve bakıma muhtaç vatandaşa düzenli olarak destek sağlarken, kurumlar tarafından yapılan “Evde Kal!” çağrısına uyarak zamanlarını evlerinde değerlendirmek durumunda kalan yaş almışları geçirdikleri zorlu süreçte de yalnız bırakmıyor. Ekipler günlük olarak yaşlıları arayarak hem Koronavirüs ile ilgili bilgilendirmede bulunuyor hem de durumlarını ve ihtiyaçlarını sorarak “manevi evlat” hissini yaşatıyor.

Başkan Seçer, “Son gelişen süreçten bu yana her gün aramaya başladık” demişti

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mart ayı ikinci birleşim toplantısında Koronavirüs riskine karşı alınan ve alınacak tedbirleri anlatmıştı. Başkan Seçer, yaş almış vatandaşlar için çalışmaları titizlikle sürdüreceklerini belirterek, şunları söylemişti:

“Yaş almış, kimsesiz ve evde bakıma muhtaç 500 yurttaşımız var. Bu uygulamamız yeni; birkaç ay önce başlattık. Yaş almışlarımız evlerinde bazı olumsuzluklarla karşılaşıyorlar. Biz bu yurttaşlarımızı birkaç günde hal hatır sormak için arama uygulaması başlattık. Üç güne bir arıyorduk. Son gelişen süreçten bu yana her gün aramaya başladık. Ateş, halsizlik, öksürük olup olmadığı yani bu Koronavirüs semptomlarının olup olmadığını içeren sorular soruluyor ve kendileri ile her gün temas kurma yoluyla korunmaları sağlanıyor.”

İsmail Güneş: “Sağlık ve sıhhatlerini sorarak, Koronavirüs hakkında bilgi veriyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın Yaşlı Destek Hizmetleri bünyesinde görev alan personelden İsmail Güneş, yaş almış ve kimsesiz vatandaşları günlük olarak aradıklarını söyledi. Görüşmelerin detaylarından bahseden Güneş, “Önceden arama yaptığımız yaşlılarımıza ev ziyaretlerine gidiyorduk. Onların yalnız hissetmemelerini sağlıyorduk. Koronavirüs sürecinden sonra her gün telefonla arayarak sağlık ve sıhhatlerini sorarak Koronavirüs hakkında bilgi veriyoruz” dedi.

“Günlük kullandıkları ilaçların saatlerini hatırlatıyoruz”

Yaşlılara kurumlar tarafından kontrol amacıyla geldiklerini söyleyen kişilere karşı da dikkatli olmaları gerektiğini hatırlattıklarını belirten Güneş, “Bu süreçte hırsızlık olaylarına karşı daha duyarlı olmaları gerektiğini, Sağlık Bakanlığı’ndan veya Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden arayarak dezenfekte etmek için evlerine gelmek istediklerini söyleyenlere itibar etmemeleri gerektiğini söylüyoruz. Kronik rahatsızlıkları olanların günlük kullandıkları ilaçların saatlerini hatırlatıyoruz. Evde yalnız kaldıkları süreç içerisinde sıkılmamaları için onlara destek olmaya çalışıyoruz. Ayrıca virüs riskine karşı nasıl korunmaları gerektiğini altını çizerek anlatıyoruz” diye konuştu.

“Amacımız kendilerini yalnız hissetmemelerini sağlamak”

Günlük aramaların yaşlılarda “manevi evlat” hissiyatı oluşturarak mutlu olmalarını sağladığını sözlerine ekleyen Güneş, “Bizim buradaki amacımız, evin birer manevi evladı olmak ve onlara kendimizi yakın hissettirmek, kendilerini yalnız hissetmemelerini sağlamak. Yalnız olmadıklarını, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yanlarında olduklarını bilmelerini istiyoruz ve her gün arayarak onlarla güncel konular hakkında da konuşuyoruz” dedi.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
Başhekim Direk'den TSO'ya ziyaret
SAĞLIK

29 Eylül 2023 Cuma 13:28

Başhekim Direk'den TSO'ya ziyaret

13:28
PROF.DR DENİZ ULAŞ'DAN ÜCRETSİZ MUAYENE
SAĞLIK

22 Şubat 2023 Çarşamba 19:21

PROF.DR DENİZ ULAŞ'DAN ÜCRETSİZ MUAYENE

19:21
TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENDİ
SAĞLIK

29 Aralık 2022 Perşembe 13:30

TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENDİ

TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN 4. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU YAPILDI
13:30
YENİ TARSUS DEVLET HASTANESİNE ANJİYO ÜNİTESİ
16:47
Acehan'dan Organ ve Doku Bağışı Haftası mesajı
11:17