::
18 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mersin'de 34 vizör 34 fotoğraf sergisi

Mersin Olba Fotoğraf Derneği üyeleri, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi'nde 34 fotoğraftan oluşan ‘Vizörden' isimli fotoğraf sergisi açtı.
Mersin'de 34 vizör 34 fotoğraf sergisi
Haber Giriş:
06 Haziran 2017 Salı 17:37

Galerisi’nde 34 fotoğraftan oluşan ‘Vizörden’ isimli fotoğraf sergisi açtı.

 

M34 dernek üyesinin farklı zamanlarda, farklı bölgelerde ve ülkelerde çekmiş oldukları fotoğraflardan oluşan sergi, Mersinli fotoğraf sever ve sanatseverlerden tam not aldı.

 

Mersin Olba Fotoğraf Derneği, MTSO Sanat Galerisi’nde 2’nci kez fotoğraf sergisi açtı. ‘Vizörden’ isimli sergi, 34 dernek üyesinin farklı zamanlarda, farklı bölgelerde ve ülkelerde çektikleri 34 eserden oluşuyor. Ayrıca dernek üyesi ve MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Çağtay Güneş’in de bir eseri sergilendi.

 

Fotoğraf severlerin yoğun ilgi gösterdiği sergi açılışına, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut’un yanı sıra Olba Fotoğraf Derneği Başkanı Hulki Muradi ile dernek üyeleri katıldı.

 

Sergi açılışında konuşan Mersin Olba Fotoğraf Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hulki Muradi, 2011 yılında kurulduklarını ve çiçeği burnunda bir fotoğraf derneği olduklarını söyledi. Henüz genç bir dernek olmalarına karşın başarılı projelere imza attıklarını belirten Hulki Muradi, üyelerinin tecrübeli fotoğrafçılardan oluştuğunu, bunun da başarı getirdiğini söyledi. Olba Fotoğraf Derneği’nin ulusal ve uluslararası etkinliklerle sürekli gündemde kalmayı başaran bir kurum olduğunu kaydeden Muradi, ilk uluslararası fotoğraf yarışmalarını kurulduktan bir yıl sonra düzenlediklerini anlattı. Bu yıl ise 6’ncısını düzenledikleri uluslararası fotoğraf yarışmasına, 55 ülkeden 318 fotoğrafçının 5 binin üzerinde fotoğraf ile katıldığını aktaran Muradi, Mersin’i dünyaya tanıtan etkinliklerin içerisinde yer almaya çalıştıklarını ifade etti.

 

Yurtdışında, doğudan batıya birçok ülkede kardeş fotoğraf derneklerinin olduğunu kaydeden Muradi, özellikle Çin’de bulunan Taicang isimli Amatör Fotoğraf Derneği ile kültür değişim projeleri yaptıklarını aktardı. Muradi, “3 kez Çin’e giderek Türkiye’yi ve Mersin’i orada açtığımız sergilerle tanıttık. Onları da 3 kez Türkiye’de ağırladık. Derneğimiz, uluslararası platformda iyi bir yere sahip. Dışa dönük bir yapımız var” dedi.

 

Derneğin adının Mersin’in Silifke ilçesinde bulunan Olba Antik Kenti’nden geldiğine de değinen Muradi, şunları söyledi:

 

“Fotoğraf sanatına hizmetin yanı sıra fotoğrafçılık ruhunun ışığı altında güzel kentimiz Mersin’imizin sınırları içerisindeki tüm uygarlık ve kültür hazinelerinin korunması ve bu değerlere sahip çıkmasına dikkat çekmek amacı ile derneğimizin adının ‘Mersin Olba Fotoğraf Derneği’ olmasında karar kıldık. Öyle ki, dernek amblemimizde bulunan objektifin odak noktasına da Olba Krallığının güçlü ve güzel prensesi Aba’nın kabartma bir figürünü yerleştirdik. Olba adı ‘bahtlılık, mutluluk’, Aba adı ise ‘su’ anlamına gelmektedir.”

 

Ayrıca, Mersin Devlet Opera ve Balesi ile Keşanlı Ali Projesi yürüttüklerini hatırlatan Muradi, gösteride çektikleri fotoğraflardan sergi açtıklarını söyledi. Buna benzer bir projeyi Mersin Huzurevi sakinleriyle de yaptıklarını dile getiren Muradi, burada çektikleri fotoğraflardan oluşan bir sergiyi de Yaşlılar Haftası’nda açarak onlara ithaf ettiklerini kaydetti. 

 

Şu anda Sokak Fotoğraf Atölyesi ve Doğa Atölyesi olmak üzere 2 tane atölye çalışması yürüttüklerini aktaran Muradi, bu sergileri de sırasıyla 2017 Aralık ayında ve 2018 yılı Şubat ayında açmayı planladıklarını söyledi. Muradi ayrıca, 10 Haziran’da Makedonya’da düzenlenen Uluslararası Malinik Fotoğraf Festivali’ne katılacaklarına da değindi.

 

“MTSO, sanata ve sanatçıya desteği kuruluşundan bugüne kesintisiz sürdürüyor”

 

MTSO’nun desteğiyle, ‘Korykos 2017’ isimli uluslararası yeni bir yarışma düzenliklerini belirten Hulki Muradi, “MTSO, sanata ve sanatçıya desteğini kuruluşundan bugüne kesintisiz sürdürüyor” dedi. Yarışmaya başvuruların başladığını kaydeden Muradi, yarışmanın 4 kategoriden oluştuğunu belirtti. Bunlardan birincisinin ‘dünyada ticaret’, ikincisinin ‘daha doğal daha saf sofralar’, diğer iki kategorinin ise serbest alanda olduğunu aktardı. Yarışma sonunda ödül alan eserleri de MTSO Sanat Galerisi’nde sergileyecekleri kaydeden Muradi, bu yarışma için son başvuru tarihinin 5 Ekim olduğunu sözlerine ekledi.(kaynak:Mersin Ticaret ve Sanayi odası)

Paylaş:  Facebook Twitter Google
NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU
KÜLTÜR - EĞİTİM

06 Aralık 2023 Çarşamba 11:30

NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU

Sürekli yayınlarımızdan sonra 5 yıldır kaderiyle başbaşa ve can çekişen hasta gibi atıl bırakılan ve gözgörgüsü olan 75.Yıl Kültür Kültür Merkezine nihayet Tarsus Belediyesince neşter vurularak tadilat işlemleri başlatıldı.
11:30
Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır
KÜLTÜR - EĞİTİM

07 Kasım 2023 Salı 17:46

Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, geçtiğimiz yıl ‘Kleopatra' teması ile ilki düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali, bu yıl da ‘Şahmeran Yılı' teması ile gerçekleştirilecek
17:46