::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mersin'de eğitim gören gönüllü yangıncılara sertifikaları verildi

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü orman yangınlarıyla daha etkin ve hızlı mücadele etmek için hayata geçirdiği eğitimlere katılan gönüllülerin sertifikaları verildi
Mersin'de eğitim gören gönüllü yangıncılara sertifikaları verildi
Haber Giriş:
05 Temmuz 2020 Pazar 21:40

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Erdemli Orman İşletme Müdürlüğünde, Tarım ve Orman Bakanlığımız ve Orman Genel Müdürlüğümüzün, orman yangınlarıyla daha etkin ve hızlı mücadele etmek için hayata geçirdiği eğitimlere katılan gönüllülerin sertifikaları verildi.

 

Sertifika törenine Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Mehmet Alper, Erdemli Orman İşletme Müdürü Murat Körlü, müdür yardımcısı, şefler ve gönüllü vatandaşlar katıldılar.

 

Erdemli’de 76 kişinin müracaat ettiği ancak pandemi nedeni ile 38 kişinin eğitim görüp sertifika almaya hak kazandığı törende Bölge Müdürü Akduman, gönüllü yapılan her çabanın başarıya ulaşacağından hareketle, orman yangınlarının yüksek risk içeren bir mücadele olduğunu, bu nedenle orman yangınlarında görev alacak gönüllülerin sunacağı hizmeti önemsediklerini vurguladı.

 

Yangın gönüllülerine Halkeğitim aracılığı ile eğitim verilerek sertifika almaya hak kazananlara sertifikaları ve yangın koruyucu malzemeleri verildi.

 

Mersin genelinde 704 kişinin başvurduğu eğitimler, Covid-19 salgınından dolayı, 450 kişiye verilebildi. Eğitimler Halk Eğitim Müdürlüğünün uygun gördüğü tarihe kadar ertelendi.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google