::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MERSİN'DE OKÇULARDAN TAM İSABET

Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla, Mersin Alasıgun Geleneksel Okçuluk ve Atlı Okçuluk Spor Kulübü Derneği işbirliği ile Geleneksel Okçuluk Festivali'nin ikincisi Mersinli Ahmet Stadyumu'nda gerçekleştirildi.
MERSİN'DE OKÇULARDAN TAM İSABET
Haber Giriş:
27 Ekim 2018 Cumartesi 09:34

Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla, Mersin Alasıgun Geleneksel Okçuluk ve Atlı Okçuluk Spor Kulübü Derneği işbirliği ile Geleneksel Okçuluk Festivali’nin ikincisi Mersinli Ahmet Stadyumu’nda gerçekleştirildi.

Geçen yıl ilki yapılan ve 7 ilden toplam 106 sporcunun katıldığı Geleneksel Okçuluk Turnuvası’nın bu yıl gerçekleştirilen etkinliğine, Türkiye’nin değişik şehirlerinden 14 takım ve 150 sporcu katıldı.

Turnuvaya katılan sporcular; 7-11 yaş, 12-17 yaş, büyük kadınlar, büyük erkekler ve takımlar kategorilerinde mücadele ettiler. Mersinli Ahmet Stadyumu’nda gerçekleşen turnuva, vatandaşlardan büyük ilgi görürken, sporcular arasında da kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu. Türk kültürünün tarihten gelen farklı bir geleneği ve ata sporu olan okçuluğu yaşatmak adına gerçekleştirilen etkinliğe Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da katıldı.

Turnuvaya katılan sporcularla sohbet eden ve kendilerine başarılar dileyen Başkan Kocamaz, turnuvada istediği sonucu elde edemeyerek üzülen bazı küçük sporcuları da teselli etti. Türk tarihinde çok önemli bir yeri olan geleneksel okçuluğun yaşatılması ve yeni nesillere tanıtılması adına büyük katkı sağlayan bu etkinliğin, sadece bir spor dalı olarak değil kültürel anlamda da büyük bir önem taşıdığına dikkat çeken Başkan Kocamaz, ilerleyen zamanlarda bu turnuvayı daha da geliştirerek devam ettirmek istediklerini kaydetti.

Gün boyu devam eden mücadeleler sonucunda, kategorilerinde dereceye giren sporculara madalyaları ve ödülleri Forum AVM’de düzenlenen törenle takdim edildi. Ödül töreni öncesi tüm sporcular, Forum AVM’ye Mehter Takımı eşliğinde gerçekleşen kortej yürüyüşüyle geldi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği kortej yürüyüşünün ardından, dereceye giren sporculara madalyaları ve ödülleri takdim edildi.

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
LİG ŞAMPİYONU TARSUS BELEDİYESİ OLDU
SPOR

09 Nisan 2023 Pazar 13:26

LİG ŞAMPİYONU TARSUS BELEDİYESİ OLDU

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nde mücadele eden Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, emin adımlarla ilerleyerek ligi şampiyon olarak tamamladı
13:26
MSK RAKİP DİNLEMİYOR: 82-95
SPOR

26 Mart 2023 Pazar 17:12

MSK RAKİP DİNLEMİYOR: 82-95

17:12
MSK FİNAL VURUŞUNU YAPTI: 70-87
SPOR

27 Kasım 2022 Pazar 19:07

MSK FİNAL VURUŞUNU YAPTI: 70-87

19:07