::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MERSİN'DE PERSONELE İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

İşyerlerinde yaşanan iş kazalarına karşı tedbirlerini arttıran Akdeniz Belediyesi, kurumun farklı birimlerinde görev alan personele yönelik iş sağlığı ve iş güvenliği eğitimlerini vermeye devam ediyor
MERSİN'DE PERSONELE İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Haber Giriş:
05 Ocak 2019 Cumartesi 16:58

İşyerlerinde yaşanan iş kazalarına karşı tedbirlerini arttıran Akdeniz Belediyesi, kurumun farklı birimlerinde görev alan personele yönelik iş sağlığı ve iş güvenliği eğitimlerini vermeye devam ediyor. Belediye konferans salonunda düzenlenen eğitime, İş Sağlığı ve İş Güvenliği Uzmanları Tuğrul Kar ve Cansu Zeybel Erdoğdu katıldı.

Eğitim kapsamında, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu hükümlerine göre işveren ve çalışanların, işyerindeki iş güvenliği ve iş sağlığının sağlanması ve mevcut koşulların iyileştirilmesi için yetki ve sorumluluklar ile işveren ve çalışanların hak ve ödevleri anlatıldı. Slâytlarla desteklediği sunumunda iş sağlığının ve iş güvenliğinin iki ayrı konu olduğuna dikkat çeken İş Güvenliği Uzmanı Tuğrul Kar, kamu veya özel sektör ayrımı olmaksızın bütün çalışanların kanun kapsamına dâhil olduğunu söyledi.

“Uluslar arası Çalışma Örgütü’nün (İLO) yaptığı araştırmaya göre dünyada her yıl meydana gelen 270 milyon iş kazasında 2 milyon 200 bin insanın hayatını kaybettiğine dikkat çeken Tuğrul Kar, şöyle konuştu; “Bu rakamlar çok yüksek değil mi? Dünya üzerindeki hiçbir insan, çalıştığı için ölmeli mi? Hayır bence ölmemeli! İLO’nun aynı verilerine göre maalesef her yıl 160 milyon kişi de meslek hastalığına maruz kalmaktadır.” (kaynak:Akdeniz Beleidyesi)

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google