::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MERSİN'DE SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ÜCRETSİZ ULAŞIM

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, tüm Mersin genelinde belediye otobüslerinin sağlık çalışanlarına ücretsiz hizmet vereceğini açıkladı. Sağlık çalışanları, kurum kimliklerini göstererek bütün belediye otobüs hatlarını ücretsiz olarak kullanabilecekler
MERSİN'DE SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ÜCRETSİZ ULAŞIM
Haber Giriş:
23 Mart 2020 Pazartesi 08:17

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, tüm Mersin genelinde belediye otobüslerinin sağlık çalışanlarına ücretsiz hizmet vereceğini açıkladı. Sağlık çalışanları, kurum kimliklerini göstererek bütün belediye otobüs hatlarını ücretsiz olarak kullanabilecekler.

Büyükşehir Belediyesi, bir yandan Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemleri titizlikle sürdürürken bir yandan da Koronavirüs riskinin Türkiye’de de görülmeye başlandığı günden bu yana fedakârca görev yapan sağlık çalışanlarına bir nebze de olsa katkı sağlayacak uygulamalara imza atıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda, Mersin genelindeki tüm belediye otobüslerinin sağlık çalışanlarına ücretsiz olarak hizmet vermesini kararlaştırdı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Korona salgınının ülkemizde ve kentimizde yayılımının önlenmesi amacıyla gerekli önlemleri alıyoruz, almaya da devam edeceğiz. Bu mücadelenin en önünde, mesai gözetmeksizin fedakarlıkla görev yapan sağlık çalışanlarımız, sağlık çalışanı olduğunu gösteren kimlik kartını göstermek suretiyle 13 ilçemizdeki toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak faydalanabileceklerdir” dedi.

Otobüsleri kullananların sayısı yarı yarıya azaldı

Koronavirüs salgının Türkiye’de de risk oluşturduğunun açıklanmasının ardından vatandaşlara “Evde kal” çağrısı yapılmıştı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın belediye otobüslerinden derlediği istatistiki bilgiler, “Evde kal’ çağırısına Mersinliler’in büyük oranda uyduğunu gösteriyor. İstatistiklere göre, hem 60-65 yaş aralığı yolcu sayısında, hem genel yolcu sayısında yarı yarıya bir azalma görülüyor.

9 Mart ile 12 Mart arasında Mersin’deki belediye otobüsleri 476 bin 273 yolcu taşıdı. 16 Mart ile 19 Mart arasında ise belediye otobüsleriyle yolculuk edenlerin sayısı 212 bin 245 kişiye düştü.

60-65 yaş arası yolcu sayısının da “Evde Kal” çağrılarının da etkisiyle günden güne azaldığı da belediye otobüsü istatistiklerinden görülebiliyor. 16 Mart’ta gün içinde 60-65 yaş grubundan 2 bin 815 yolcu belediye otobüslerini kullandı. Bu sayı 17 Mart’ta 1783 kişiye, 18 Mart’ta 1691 kişiye, 19 Mart’ta 1395 kişiye geriledi.

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google