::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MERSİN'DE SPORTİF YETENEK TARAMASI VE SPORA YÖNLENDİRME PROJESİ

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi, seçmeleri Ekim ayında Mersin'de başlıyor.
MERSİN'DE SPORTİF YETENEK TARAMASI VE SPORA YÖNLENDİRME PROJESİ
Haber Giriş:
24 Eylül 2018 Pazartesi 09:04

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi, seçmeleri Ekim ayında Mersin'de başlıyor.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 19 Nisan 2016 tarihinde imzalanarak yürürlüğe giren iş birliği protokolü kapsamında tüm yurtta uygulamaya konulan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitim Dairesi Başkanlığınca yürütülen “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi” 2018-2019 sezonu 01 Ekim 2018, 18 Ocak 2019 tarihleri arasında Mersin'in tüm ilçelerinde ilkokul 3. sınıfta okuyan öğrencilere uzman antrenörler ve Beden Eğitimi Öğretmenleri eşliğinde yapılmaya devam edecek.

 

Türk spor tarihinin en büyük altyapı projesi olarak gösterilen, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitimi Dairesi Başkanlığınca yürütülen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme projesi, sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, sporun geniş kitlelere yayılması, çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak, spor başlama yaşındaki yetenekli çocukları tespit edip yeteneklerine göre branşlara yönlendirmek, Türk  sporunun uluslararası standartlara uygun şekilde geniş kitlelere yaygınlaştırılması ve başarı elde edilebilmesi başta olmak üzere, sporla ilgili her türlü konuda görüş oluşturmak ve spor bilimlerinden en ileri düzeyde destek alabilmek amacıyla uygulanacak.

 

Ülkemizi uluslararası düzeyde temsil edecek milli takımlara sporcu yetiştirmek için harekete geçen Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye genelinde "Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi" kapsamında 3. sınıf öğrencileri taranarak üstün yetenekli öğrencilere yapılan boy, kilo, kulaç uzunluğu,  oturma yüksekliği, esneklik, sıçrama yüksekliği, sürat koşusu, geriye top fırlatma ve çabukluk koşusu gibi performans testleri ile tespit edilip, spora yönlendirilerek Türk sporuna kazandırılmaları amaçlanıyor.

 

Kapsamı her yıl daha da genişletilerek devamlı hale getirilecek projeyle, yetenekli çocukların geç kalınmadan keşfedilmesinin ve Türkiye'nin spor altyapısının sağlam temeller üzerinde yükselmesinin sağlanacağı Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme projesi kapsamında ilimizde 13 ilçe, 480 okuldan yaklaşık 30 bin öğrenci 01 Ekim 2018, 18 Ocak 2019 tarihleri arasında taramadan geçecek. Sporcuların yetenek taramasından geçerek, doğru yönlendirilmesiyle uluslararası düzeyde başarılı sporcular çıkarılması hedefleniyor.(kaynak: Gençlik ve Spor ilçe müdürlüğü)

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
LİG ŞAMPİYONU TARSUS BELEDİYESİ OLDU
SPOR

09 Nisan 2023 Pazar 13:26

LİG ŞAMPİYONU TARSUS BELEDİYESİ OLDU

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nde mücadele eden Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, emin adımlarla ilerleyerek ligi şampiyon olarak tamamladı
13:26
MSK RAKİP DİNLEMİYOR: 82-95
SPOR

26 Mart 2023 Pazar 17:12

MSK RAKİP DİNLEMİYOR: 82-95

17:12
MSK FİNAL VURUŞUNU YAPTI: 70-87
SPOR

27 Kasım 2022 Pazar 19:07

MSK FİNAL VURUŞUNU YAPTI: 70-87

19:07