::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer

Girişimci İnsan Kaynakları Derneği ile Mersin ESOB arasında imza altına alınan işbirliği protokolu töreninde konuşan Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, mesleki eğitimin memleket meselesi olduğunun altını çizdi
Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer
Haber Giriş:
27 Temmuz 2017 Perşembe 10:52

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, ülkemizde iş gücü talebiyle iş gücü arzı arasında orantısızlık olduğunu belirterek, “Piyasa vasıfsız iş gücünden geçilmezken, sanayici kalifiye eleman bulmada zorluk çekiyor.  Bunun yanı sıra mesleki eğitim ile iş dünyası arasında gözle görülür kopukluk söz konusu.  Ülkemizde sürdürülebilir bir kalkınma için mesleki eğitim okullarının sayısı arttırılmalıdır” dedi.

Girişimci İnsan Kaynakları Derneği  ile Mersin ESOB arasında imza altına alınan işbirliği protokolu töreninde konuşan  Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, mesleki eğitimin memleket meselesi olduğunun altını çizdi. Dinçer,  “ Son yıllarda ilimiz ve ülkemiz sanayi ve işletmelerinin  karşılaştıkları en büyük sorun çalıştıracak nitelikli eleman bulamayışı. Niteliksiz iş gücü sanayiden tekstile, tekstilden otomotive kadar her sektörde kendini  hissettirmekdedir.  Her sektörün yaşadığı bu soruna çözüm üretilmezse, ülkemizin üretim açısından çok ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalması kaçınılmazdır. Üretmeyen bir ekonomi ise üzülerek söylüyorum ki  yok olmaya mahkumdur” diye konuştu. Ülkemizde her yıl binlerce üniversite mezunun işsizler ordusuna katılırken, nitelikli eleman sayısında ise hızla  artış yaşandığını kaydeden Başkan Dinçer, “ Öncelikle 4+4+4 eğitim sistemiyle çıraklık eğitim merkezlerinin önü kapatıldı. Eski adıyla çıraklık eğitim merkezi bugün ki adıyla Mesleki Eğitim Merkezlerinde öğrenci bulamıyoruz. Bu merkezlere gelen öğrenciler ise sadece berber, kuaför, güzellik hizmetleri gibi alanlarda eğitim görüyor. Bunun dışında hiçbir alanda öğrenci yok. Bu gidişatla evimizdeki bir elektrik prizini değiştirecek, banyomuzun musluğunu değiştirecek usta bulamayacağız. Bunun için mesleki eğitime gereken önem verilmeli, piyasanın ve sanayinin ihtiyaç duyduğu ara elamanları yetiştirecek mesleki eğitim merkezlerinin sayısı arttırlmalı” dedi.

Başkan Dinçer bu noktada Girişimci İnsan Kaynakları Derneği’nde önemine değinerek, “Sizlerde piyasanın ihtiyaç duyduğu  nitelikli, vasıflı elemanları iş dünyasına yönlendirme adına çalışmalara ve projelere imza atmalısınız. Bizler bu anlamda sizlerin yanınızdayız. Bu şehrin yararına alacağınız her kararda desteğimizi veririz. İstihdama çözüm getirecek her projenizi destekleriz, bundan hiç şüpheniz olmasın” şeklinde konuştu.  

Daha sonra ise Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer ile Girişimci İnsan Kaynakları Derneği Başkanı Serkan Özada arasında işbirliği protokolu imza altına alındı. (kaynak: Mersin ESOB)

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google