::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Tarsus'a çıkarma yaptı

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Turgay Demirtaş ve Yönetim Kurulu üyeleri, Kasım ayı olağan toplantısını Tarsus'ta yaptı. MGC yönetimi, toplantının ardından kent protokolüne nezaket ziyaretinde bulundu.
Mersin Gazeteciler Cemiyeti Tarsus'a çıkarma yaptı
Haber Giriş:
24 Kasım 2018 Cumartesi 16:28

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Turgay Demirtaş ve Yönetim Kurulu üyeleri, Kasım ayı olağan toplantısını Tarsus’ta yaptı. MGC yönetimi, toplantının ardından kent protokolüne nezaket ziyaretinde bulundu.

 

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti  (MGC) Başkanı Turgay Demirtaş, Kasım ayı olağan toplantısını Tarsus ilçesinde yaptı. Toplantıya, MGC Başkan vekili Ali Ekber Şen, Başkan Yardımcısı Rüştü Aydın, Genel Sekreter Kerem Türk, YK üyeleri Fahriye Kutlay Şenyurt, Şener Mermer, Ali Kemal Köseoğlu, Mehmet Can Bulut ve Yüksek İstişare Kurulu üyesi Selahattin Özbozkurt katıldı.

 

Toplantının ardından bir açıklama yapan başkan Demirtaş, Cemiyete üyelik konuları başta olmak üzere, Mersin Gazeteciler Cemiyeti olarak basın sektörünün mesleki anlamda gelişmesine daha çok katkı sağlayacak olan bazı projeler ile sektörün içinde bulunduğu sıkıntılar ve çözüm yolları üzerinde bir dizi karar aldıklarını söyledi. Toplantının oldukça verimli geçtiğini ifade eden Demirtaş, “Derneğimizin toplantılarından birini bu kez ilimizin en önemli ilçelerinden ve 54 vilayetten büyük olan Tarsus’umuzda gerçekleştirdik. Toplantımızda birçok konu ve projeyi görüşerek, değerlendirdik. Son derece verimli bir toplantı yaptık” dedi.

 

 

Toplantının ardından MGC Yönetimi kent protokolünü ziyaret etti. İlk ziyareti Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’a yapan MGC yönetimi, hem gazetecilerin ve hem de yerel yönetimlerin sorun ve önerileri konusunda fikir alışverişinde bulundu. Gazetecileri makam odasında ağırlayan Başkan Can, ziyaretten duyduğu memnuniyeti, “teşekkür” ederek ifade etti. Tarsus halkına yaptığı hizmetleri anlatan Başkan Can, Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı hizmetler hakkında ayrıntılı bilgi vererek, Tarsus halkının önümüzdeki yerel seçimlerde yeniden kendisini seçmeleri halinde çok daha büyük projeleri imza atacaklarını söyledi. Başkan Can, “Yaptığımız hizmetleri halkımız takdirle karşılıyor. Daha yapacağımız çok hizmet var. Yaptığımız hizmetler nedeniyle vatandaşlarımıza diyorum ki; sandığa seçimde mutlaka gidin ve oyunuzu mutlaka kullanın. Takım tutar gibi parti tutmayın. Oylarınızı size hizmet veren Şevket Can’a verin” diye konuştu.

 

 

MGC Başkanı Demirtaş ve Yönetim Kurulu üyeleri ikinci ziyaretlerini Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal’a yaptı.

 

Ziyaretten büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden Kaymakam Ünal, “Gazetecilik son derece fedakârlık isteyen zor ve kutsal bir meslektir. Gecesi gündüzü olmayan, yaşadıkları il, ilçe, bölge ve ülkelerinin kalkınması, gelişmesi için çalışan, günün 24 saatinde haber peşinde koşturan gazeteciler her türlü zorluğa ve sıkıntıya rağmen özverili bir şekilde çalışmaktadırlar. Mersin ilinin mesleki örgütü olan Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkan ve Yönetimi olarak sizlerin şahsında tüm üyelerinizin çalışmalarında başarılar diliyoruz. Bizler de Kaymakamlık olarak gazeteci arkadaşlarımızın haber alma konusunda işlerinin kolaylaştırılması ve topluma doğru bilgiler sunulması noktasında her zaman destek vermekteyiz” diye konuştu.

MGC yönetimi, Kaymakamlıktan sonra Tarsus Emniyet Müdürü Halis Ünal ve Jandarma Komutanı Binbaşı Burak Demirtaş’ı makamlarından ziyaret etti.

 

MGC Yönetimi, protokol ziyaretlerinin ardından Tarsus’ta yayın yapan Akdeniz Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Can Bulut ve Cemiyet Saymanı Tarsus Star Radyo Tv. Sahibi Ali Kemal Köseoğlu’nu gazete ofisinde ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldılar.(kaynak:Mersin gazeteciler Cemiyetşi

Paylaş:  Facebook Twitter Google