::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MERSİN'İN GRİ DUVARLARI SANATSAL İÇERİKLERLE RENKLENİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki gri yapıları sanatsal içeriklerle donatıyor
MERSİN'İN GRİ DUVARLARI SANATSAL İÇERİKLERLE RENKLENİYOR
Haber Giriş:
03 Ağustos 2020 Pazartesi 18:35

Mersin Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki gri yapıları sanatsal içeriklerle donatıyor. Kentin dokusuna renk getirmeyi ve canlılık katmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ile Mersin renkleniyor.

Büyükşehir Belediyesi bu tarz sanatsal çalışmalarına ilk olarak pandemi döneminde Özgecan Aslan Meydanı sahilinde atıl durumdaki sinema binasının duvarlarını, resimler ve grafitilerle güzelleştirerek başlamıştı. Duvarlara Mersin’in Tarsus İlçesi’nde 11 Şubat 2015’te okuldan çıktıktan sonra evine gitmek için bindiği minibüste öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın portresi ile salgınla mücadele sürecine dikkat çekmek için sağlık çalışanlarını yansıtan resimler çizilmişti.

Sahildeki çalışmaların ardından Büyükşehir Belediyesi bu kez Makine İkmal Sahasına da sanatsal dokunuşlar ile yeniden hayat kazandırdı. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı personeli Ressam Güven Bozkurt tarafından çizimi gerçekleştirilen resimler ile Makine İkmal Sahası’na yeni bir renk ve canlılık getirildi.

Duvarlar bölgenin dokusuna uygun bir konsepte büründü

Makine İkmal Sahasının duvarları yol yapım işi, iş makinaları, Makine İkmal’de çalışan işçiler, kullanılan ekipmanlar ve Büyükşehir Belediyesi’ne ait araç resimleriyle donatıldı. O bölgenin dokusuna uygun bir konsept ile akrilik boyalar kullanılarak gerçekleştirilen çalışmalar ortama canlılık getirildi.

Yaklaşık 3 haftada bitirilen çalışmalarda Makine İkmal’in batı-kuzey ve güney cephesi olmak üzere toplam 3 cephesi boyandı. Ekipler bu çalışmaların ardından Fenerbahçe Meydanı’nda yer alan sahildeki duvarda da gerçekleştirdiği çalışmalarla gri yapıları renklendirecek.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 10:14

MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''

Cumhur İttifakı Tarsus Belediye Başkan adayı inşaat mühendisi Mahmut Tat, seçimi kazandıkları takdirde yapacağı ilk işi söyledi
10:14
SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 09:56

SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK

MAHALLESİ'NDE VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI,BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
09:56
MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ
GÜNCEL

25 Mart 2024 Pazartesi 11:29

MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ

11:29